Fra venstre: Formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted, adm. direktør og medejer Christina Wiemann, CH Byg A/S og Køge Kommunes borgmester Marie Stærke. Foto: Helen Jensen, DI.

26.01.22 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Målrettet byggevirksomhed bliver hædret med initiativpris

Hos entreprenørvirksomheden CH Byg A/S i Borup er tingene sat i system – på den gode måde. Kontakten med kunderne, ansættelse af nye medarbejdere, arbejdsmiljøet og de sidste nye digitale hjælpemidler, der gør arbejdet nemmere og mere effektivt. Alt er udviklet og forfinet siden starten i 1995. Nu er virksomheden blevet belønnet med DI Roskilde/Køge Bugts årlige initiativpris.

CH Byg A/S er en virksomhed, som medarbejderne bliver hos eller vender tilbage til, hvis de har skullet ud at prøve noget andet i et par år. Flere af de 55 medarbejdere har haft både 15 og 20 års jubilæer. Og ni ud af ti af virksomhedens lærlinge bliver fastansat, når de er færdiguddannede.

- Hos os er man ikke bedre, fordi man er projektleder eller direktør. Vi har en meget flad organisation og lægger stor vægt på at give den enkelte tømrer, murer eller funktionær ansvar og selvbestemmelse. Det er for eksempel tømreren selv, der giver tilbuddet til kunden, udfører arbejdet og har kontakten undervejs, siger adm. direktør og medejer Christina Wiemann, CH Byg A/S.

Det digitale er en selvfølge i virksomheden, hvor medarbejderne blandt andet har lavet videoer med præsentation af kollegerne til nye medarbejdere og med instruktioner i, hvordan man udfører de enkelte opgaver og overholder sikkerhedsregler og procedurer. Fejl er noget, man taler åbent om og lærer af, og her er medarbejdere med meget forskellige baggrunde både uddannelsesmæssigt, etnisk og fagligt.

- Det er altid en fornøjelse at komme ud at besøge virksomhederne i Køge Kommune. CH Byg A/S er et forbillede for andre, og jeg håber, at prisen vil inspirere virksomheder i både byggeriet og i andre brancher. Gode og konkurrencedygtige lokale virksomheder og sunde arbejdspladser er  fundamentet for vores velfærd også her i kommunen, siger Køge Kommunes borgmester Marie Stærke, der overrakte initiativprisen sammen med formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted. 

CH Byg A/S arbejder primært for det offentlige, og den største kunde er Forsvaret, hvor rammeaftaler om ombygning, vedligehold og restaurering af bygninger, slotte mv. fylder det meste. Det er et arbejde, der kræver grundighed og ofte meget specialiserede medarbejdere. Derfor bliver den løbende udvikling af kvalitet og arbejdsprocesser prioriteret højere end vækst.

- Jeg bliver både glad og stolt, når jeg ser en virksomhed, der arbejder så målrettet med både CSR, arbejdsmiljø, digitalisering og forretningsstrategi. Succesen viser, hvor vigtigt det er at have blik på alle dele af virksomheden og blive ved med at udvikle sig. Men den viser også, hvor værdifuldt det er at tage et stort socialt ansvar og inddrage medarbejderne i de daglige processer og give dem ansvar. CH Byg A/S har det hele, siger formand for DI Roskilde/Køge Bugt Jeanet Løgsted. 

Kontakt

Seniorchefkonsulent Helen Jensen, DI, hje@di.dk, tlf: 2124 4702

Helen Jensen

Helen Jensen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0150
  • Mobil +45 2124 4702
  • E-mail hje@di.dk

Relateret indhold