Fra venstre ses direktør for Connect Køge Allan Munch, COO & Partner Hanne Zinck Jørgensen fra Berlin Packaging Denmark A/S, Køges borgmester Marie Stærke, formand for DI Roskilde/Køge Bugt adm. direktør Jeanet Løgsted fra Scantox A/S, Køges kommunaldirektør Peter Frost og erhvervsudviklingschef Jens Abildlund, Køge Kommune. Foto: Helen Jensen.

04.03.22 Regionalforeninger Pressemeddelelser

DI og Køge Kommune er enige om tættere samarbejde

Dialogen mellem Køge Kommune og det lokale erhvervsliv skal have et nøk opad. Men det er ikke nok at tale sammen, nu skal der konkret handling til. Det gav repræsentanter for DI Roskilde/Køge Bugt og Køge Kommune hinanden håndslag på, da de var samlet til dialogmøde torsdag.

Der var meget at tage fat på, efter at corona har gjort det vanskeligt at mødes og udveksle erfaringer de seneste år. Først og fremmest har ikke bare de lokale virksomheder men også Køge Kommune stadig sværere ved at skaffe de medarbejdere, de har brug for. Her er det oplagt at samarbejde, og COO og partner Hanne Zinck Jørgensen fra produktionsvirksomheden Berlin Packaging Denmark A/S i Borup har gode erfaringer med Køge Kommune.

- Jeg er glad for samarbejdet med jobcentret, som har været lydhøre og formidlet medarbejdere, herunder også flygtninge, der i dag bidrager meget positivt på min virksomhed, sagde Hanne Zinck Jørgensen.

Stor vækst stiller krav

Køge Kommune har haft fart på den økonomiske vækst, som de seneste år har været dobbelt så høj i Køge som landsgennemsnittet. Det har lagt stort pres på kommunens medarbejdere, blandt andet når det gælder behandling af bygge- og miljøsager. Men en række nyansatte sagsbehandlere skal råde bod på det.

Væksten kan også mærkes på boligmarkedet, og Køge Kommune tilbyder allerede i dag boliger i flere prisklasser til nye borgere. En indsats som DI Roskilde/Køge Bugts formand Jeanet Løgsted anerkender, fordi det kan være med til at tiltrække dygtige medarbejdere.

Bedre skole-virksomhedssamarbejde i sigte

Parterne var også enige om at indlede et tættere samarbejde mellem virksomheder og de lokale skoler, blandt andet gennem en partnerskabsaftale med konkrete initiativer, der skal få flere unge til at søge en erhvervsuddannelse.

- Jeg ved, at mange lokale virksomheder i Køge Kommune er meget optaget af at få fat i de unge. Og at de meget gerne lægger fabrikshal til arrangementer med både de unge og deres forældre, så vi kan vise dem, hvad en industritekniker eller en smed laver ude på arbejdspladsen, sagde Jeanet Løgsted. 

Helen Jensen

Helen Jensen

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0150
  • Mobil +45 2124 4702
  • E-mail hje@di.dk

Relateret indhold