Fv: Karina Vincentz, borgmester, Odsherred Kommune, Sigrid Wilbeck Hansen, regionalforeningskonsulent, DI Vestsjælland, Birk Albinus Lande, prisvinder og nyuddannet industritekniker og Bent Kristensen, værkfører, PJM A/S.

11.07.22 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Superdygtig industritekniker vinder lærlingepris

Han er grundig, engageret og fagligt dygtig på niveau med erfarne industriteknikere. Sådan lyder det imponerende skudsmål for Birk Albinus Lande, som vinder DI Vestsjællands lærlingepris 2022.

Der er ingen tvivl om, at den netop nyuddannede industritekniker, Birk Albinus Lande, har været en fornøjelse at have i lære hos PJM A/S i Fårevejle. Han beskrives som nysgerrig, opsøgende, opfindsom, selvstændig, hjælpsom, nytænkende og ikke mindst som et absolut aktiv for enhver arbejdsgiver. Derfor er det, trods stor konkurrence fra andre gode kandidater, Birk Albinus Lande, som vinder årets lærlingepris i DI Vestsjælland.

- Jeg ønsker Birk Albinus Lande et stort tillykke med lærlingeprisen. Det er en stor fornøjelse at give en pris til en så vellidt og fagligt respekteret lærling – og nu udlært svend hos en af vores gode medlemsvirksomheder, siger formand for DI Vestsjælland, Jan Bybjerg Pedersen.

- Jeg håber, at Birk Albinus Lande kan inspirere andre unge til at vælge en teknisk eller byggefaglig erhvervsuddannelse. De får nogle kompetencer, som virksomhederne i den grad har brug for, siger Jan Bybjerg Pedersen.

Birk Albinus Lande, som er 24 år, har taget uddannelsen til industritekniker på Roskilde Tekniske Skole og har været i lære hos PJM A/S i Fårevejle, der laver automatiserede løsninger til industrien. Han er udlært i sommeren 2022, og han skal nu ud og prøve sine kompetencer på en ny arbejdsplads. Men der er nogle i Fårevejle, som håber, at han en dag vender ”hjem” igen. For der lyder flotte ord fra både værkfører Bent Kristensen og fabrikschef Michael Reinhold Jensen om Birk Albinus Lande:

- Vi har gennem hele Birks lærlingeforløb været meget glade for Birk som industriteknikerlærling. .Uanset hvilke opgaver Birk præsenteres for, tager han udfordringen op med stort engagement, grundighed og en faglig dygtighed, der er fuldt på højde med de mere erfarne industriteknikere.

- Birk opnåede allerede tidligt under sin uddannelse så stærke faglige kompetencer, at han af sine kolleger blevet regnet for en fuldbyrdet industritekniker og derfor løftede mange opgaver på samme niveau og tid som vores færdiguddannede industriteknikere.

Borgmester i Odsherred Kommune Karina Vincentz er glad for, at det er en lærling fra en lokal virksomhed, der vinder prisen:

- Det er helt fantastisk at møde og fejre dygtige unge faglærte, for vi har virkelig brug for unge som Birk i vores samfund. Og så er det jo også rigtig godt at se, hvordan lokale virksomheder med stort engagement går op i at uddanne fremtidens medarbejdere.

Fakta om lærlingeprisen

- DI Vestsjællands Lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, som i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.

- Årets vinder bliver fundet blandt lærlinge på DI’s mere end 850 medlemsvirksomheder på Vestsjælland.

Sigrid Wilbeck Hansen

Sigrid Wilbeck Hansen

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3864
  • Mobil +45 6051 8420
  • E-mail siwi@di.dk

Relateret indhold