Til højre for Olena Berkash står formand for DI Randers-Norddjurs Per Hastrup og til venstre borgmester Torben Hansen fra Randers Kommune

09.08.22 Regionalforeninger Pressemeddelelser

12-talslærling med ukrainske rødder får Lærlingeprisen 2022

Mandag den 8. august kl. 14.00 bliver lærlingen med ukrainske rødder Olena Berkash overrasket med Lærlingeprisen for DI Randers-Norddjurs 2022. Overrækkelsen, som Olena er uvidende om, foregår på hendes uddannelses-virksomhed DermaPharm i Fårup ved Randers. Borgmester i Randers Torben Hansen (S) deltager i overrækkelsen, og pressen er velkommen.

Umådelig dygtig og energisk, positiv og inspirerende. Det er nogle af stikordene for lager- og logistikmedarbejder Olena Berkash hos DermaPharm i Fårup ved Randers, som tog sin uddannelse samme sted. Også den del er gået så godt og med topkarakter, at hun nu modtager Lærlingeprisen 2022 for DI Randers-Norddjurs.

Prismodtageren Olena Berkash er 39 år og kommer oprindeligt fra Ukraine. Hun er nu blevet en integreret del af det kollegiale fællesskab på det, som de internt spøgefuldt kalder for ’Farmen’ hos DermaPharm. Olena har gennemført sin uddannelse med bedst mulige resultater og kan pryde sig med en lang række 12-taller senest fra sin svendeprøve. Hun arbejder nu som uddannet lager- og logistikmedarbejder.

Det er gået så godt, at hun – som en ren overraskelse – modtager Lærlingeprisen 2022 for DI Randers-Norddjurs på virksomheden DermaPharm mandag den 8. august kl. 14.

- Efter endt uddannelse har vi været heldige at kunne beholde hende som en del af holdet hos os, hvor hun forsat leverer et stort bidrag til såvel virksomhedens drift som vores værdier og kultur, siger fabriksdirektør hos DermaPharm A/S, Peter Bogh Lindgaard.

Han fortæller, at hun gennem sin uddannelse og lærlingeplads har afprøvet alle forskelligartede opgaver som en lager- og logistik-enhed kan stille med. Det er lige fra varemodtagelse og forsendelse til webshop pluk/pak, smalgangslager og forsyning til produktion.

- I alle henseender har hun leveret ekstraordinært gode resultater og nysgerrigt udfordret de eksisterende processer allerede i elevtiden. Samtidig er hun dedikeret og fokuseret og blev som nyansat i 2022 allerede betroet ansvar for drift og processer i vores vare-modtagelse. Trods arbejdsiver og fokus på det bedste resultat har hun altid overskud til spøg med arbejdskammerater eller at hjælpe kollegaen, når der er travlt, siger Peter Bogh Lindgaard.

Formand i DI Randers-Norddjurs Per Hastrup har sammen med resten af bestyrelsen udvalgt prismodtageren blandt en række gode indstillede kandidater. Og han glæder sig over at kunne være med til at overrække prisen.

- Unge talenter som Olena Berkash har vi stærkt brug for både nu og de kommende mange år. Hvis virksomhederne i Kronjylland skal skabe vækst og arbejdspladser, er det helt afgørende, at vi er med til at uddanne så mange dygtige mennesker som overhovedet muligt og især gennem en erhvervsfaglig uddannelse. Og her er Olena Berkash hos DermaPharm en solstrålehistorie, siger Per Hastrup, der også er adm. direktør på Prodan A/S.

Også borgmester Torben Hansen deltager i overrækkelsen af prisen. Han er ganske stolt over, at der ikke blot er dygtige virksomheder i kommunen, men at der også er dygtige lærlinge på nogle af virksomhederne, som udgør en stor inspiration for andre unge.

- Vi er nødt til at holde fokus på, at der er for få unge, der direkte efter grundskolen ser det som en mulighed at tage en erhvervsuddannelse. Så det gælder derfor om at åbne flere unges øjne for, at en erhvervsuddannelse er et godt karrierevalg. Og det er kun et plus, at man kan gøre en god karriere i Danmark med udenlandsk baggrund. Måske det også kan være til inspiration for andre af de ukrainere, vi for tiden har i landet, siger Randers Kommunes borgmester Torben Hansen.

Fakta:

DermaPharm A/S

Er en dansk hudplejevirksomhed, der har eksisteret i mere end 40 år, er innovativ markedsleder inden for mild, miljøvenlig hudpleje i Skandinavien og har vundet flere priser for deres certificerede hudplejeprodukter.

NB!!!! Husk at Olena Berkash ikke på forhånd ved, at hun kommer til at modtage prisen, men bliver overrasket på selve dagen, hvor virksomheden under andet påskud sikrer sig, at hun er på arbejde.

Pressen er velkommen til prisoverrækkelsen:
Mandag den 8. august 2022 kl. 14

hos DermaPharm A/S

Europavej 10

8990 Fårup

Fakta om LærlingePrisen 2022

På tværs af hele landet findes lærlinge og elever, der har udmærket sig fagligt eller socialt hos den virksomhed, hvor de er i praktik. Det kan være lærlinge og elever, der tager et ekstra ansvar, når der er tryk på i dagligdagen, eller som bidrager til at skabe et godt socialt sammenhold på virksomheden. Med LærlingePrisen kan virksomheden give en god medarbejder et ekstra skulderklap.

Prisen uddeles årligt på enten regionalforeningens erhvervstræf eller på virksomheden. Alle DI-medlemsvirksomheder kan indstille en lærling eller elev fra deres virksomhed.

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

  • Direkte +45 3377 3986
  • Mobil +45 2949 4606
  • E-mail gth@di.dk

Relateret indhold