05.01.23 Regionalforeninger Pressemeddelelser

Vejle-virksomhed vinder DI-pris for bæredygtighed

Alle snakker om det, rigtig mange gør noget ved det. En af de virksomheder der er rigtige dygtige til bæredygtighed er Centrum Pæle A/S på Grønlandsvej i Vejle. Nu bliver indsatsen belønnet med flot pris fra DI.

Centrum Pæle A/S har skabt et stærkt grundlag for vækst ved at tænke innovativt og skabe nye bæredygtige løsninger i en verden præget af forandring og usikkerhed. Derfor får Centrum Pæle nu DI Trekantområdets Initiativpris 2022.

Initiativprisen uddeles tirsdag den 3. januar kl. 15.00 hos Centrum Pæle A/S, Grønlandsvej 96, 7100 Vejle.

Overrækkelsen af prisen sker med deltagelse af borgmester Jens Ejner Christensen, Vejle og formand for DI Trekantområdet, Carsten Kind, adm. direktør i Interacoustics, Middelfart.

Pressen inviteres hermed til at deltage ved overrækkelsen.

Virksomheden har stort fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Man vil med en helt ny cementtype reducere virksomhedens samlede CO2 udslip med 8%. Gennem en dybdegående energikortlægning af virksomheden har man fundet samtlige områder, hvor der er mulighed for energireduktion – bl.a. ved at udskifte alle lyskilder til LED og overgå til fjernvarme frem for naturgas. De interne transportmidler kører alle på biodiesel eller el og så producerer man udover pæle til fundering af bygninger også mastfundamentspæle til elektrificering af det danske jernbanenet.

Men det stopper ikke her.

Centrum Pæle markedsfører og producerer nemlig energipæle, der ved hjælp af jordvarmeteknologi er med til at udnytte jordens ressourcer effektivt. Hermed er der tale om bæredygtighed i dobbelt forstand, idet pælen udover den statiske bæreevne også vil levere energi frembragt på en bæredygtig måde.

Energipælen kan anvendes til opvarmning og nedkøling af bygninger, samt til oplagring af energi fra varme til kolde perioder.

Energipælen kan erstatte eller reducere behovet for både traditionel opvarmning samt køling og bidrager til det CO2-neutrale byggeri.

- DI Trekantområdets bestyrelse vil gerne anerkende Centrum Pæles innovative tilgang generelt. Men særligt ift. den grønne omstilling i byggeriet. Energipælene er en innovativ nyskabelse, som vil blive spændende at følge, siger formand for DI Trekantområdet Carsten Kind, adm. direktør i Interacoustics A/S.

Energipælene fra Centrum Pæle A/S er bl.a. blevet anvendt til at bygge det verdensberømte arkitektfirma BIG’s nye hovedkvarter i København. Energipælene skal også anvendes i det eksklusive byggeri Kysthuset 3 på Tuborg Havn.

- Langt de fleste danske virksomheder er i disse år i fuld gang med at finde løsninger i forhold til den grønne omstilling. Det er virkeligt et område, hvor virksomhederne tager ansvar. Derfor er det også så godt at kunne give DI Initiativprisen til en virksomhed, som har vist, at det kan lykkes at skabe helt nye løsninger, siger Carsten Kind.

FAKTA OM INITIATIVPRISEN

Initiativprisen uddeles som en hyldest til virkelysten, kreativiteten og skabertrangen blandt de mindre og mellemstore virksomheder i DI's medlemskreds.

Særligt kriterie: Innovation og nye løsninger

Virksomheden har skabt et stærkt grundlag for vækst ved at tænke innovativt og skabe nye bæredygtige løsninger i en verden præget af forandring og usikkerhed med stigende materialepriser, usikre globale forsyningskæder og mangel på medarbejdere.

Vinderen af Initiativprisen 2022 i Trekantområdet dyster senere på året mod Initiativprisvindere fra DI’s øvrige 17 regionalforeninger om den landsdækkende Initiativpris, som uddeles i foråret 2023.

Morten Karlsbjerg

Morten Karlsbjerg

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3423
  • Mobil +45 2917 9440
  • E-mail moka@di.dk

Relateret indhold