Foto: JP Aurora

07.06.24 Regionalforeninger Pressemeddelelser

7 EP-kandidater samlede erhvervsledere i Aarhus

Dansk Industri, Erhverv Aarhus og JP Aurora afholdt i mandags en EP debat, som kickstartede slutspurtsugen op mod valget den 9. juni. I alt syv kandidater fra syv forskellige partier deltog, og de gav hver især deres bud på, hvad man kan forvente af dem, hvis de bliver valgt. - Særligt var der fokus på behov for styrket europæisk konkurrenceevne. 165 erhvervsleder fra Østjylland deltog i arrangementet.

Debatten fokuserede på fire hovedtemaer: EU's rolle i verden, konkurrencesituationen i EU, international arbejdskraft og fremtidens arbejdsmarked samt Europas grønne omstilling.

Debatten blev åbnet af bl.a. Annette Christensen, chef for Dansk Industris kontor i Aarhus, og modereret af politisk analytiker ved Jyllands-Posten, Niels Th. Dahl.  

Deltagerne var enige om, at et stærkere og mere uafhængigt Europa er essentielt for at kunne håndtere globale udfordringer, og der var stor enighed om vigtigheden af at styrke EU's konkurrenceevne globalt. 

Der blev lagt vægt på udarbejdelsen af en Kina-strategi og flere ressourcer til at styrke europæiske virksomheders konkurrenceevne. Der var enighed om, at der skal være mere fokus på implementering af disse strategier til gavn for danske virksomheder. 

International arbejdskraft er højt på erhvervslivets dagsorden, og debatten underbyggede behovet for flere hænder og bedre muligheder for at tiltrække og fastholde udenlandsk arbejdskraft for at sikre vækst og innovation i Danmark. 

Grøn omstilling var ligeledes et gennemgående tema

Deltagerne argumenterede for, at der skal være langt mere fokus på grøn infrastruktur og implementering af grønne løsninger til gavn for danske virksomheder. Samlet set var debatten præget af enighed om nødvendigheden af at styrke EU's rolle og konkurrenceevne globalt, samtidig med at man sikrer bæredygtig udvikling og grøn omstilling. 

Der var også en stærk opfordring til øget fokus på konkrete tiltag, der kan gavne danske virksomheder og arbejdsmarkedet.

Deltagerne i debatten var:

·       Niels Fuglsang, Socialdemokratiet

·       Carsten Kissmeyer, Venstre

·       Stine Bosse, Moderaterne

·       Magnus Bigum, Danmarksdemokraterne

·       Niels Flemming Hansen, Konservative

·       Sigrid Friis Frederiksen, Radikale Venstre

·       Villy Søvndal, Socialistisk Folkeparti

Test, hvem du skal stemme på

Hvis du stadig er i tvivl om, hvem du skal stemme på, så gør som +15.000 andre – tag en kandidattest her:

https://www.danskindustri.dk/europa-parlamentsvalg/kandidattest/

Marie Thorsø Kousgaard

Marie Thorsø Kousgaard

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3366
  • Mobil +45 2830 7006
  • E-mail matk@di.dk

Relateret indhold