DI Sydøstjylland

Regionalforening for DI’s medlemsvirksomheder på Sydøstjylland

Om foreningen

DI Sydøstjylland er en af DI’s 18 regionalforeninger. Foreningen dækker Horsens, Hedensted, Odder og Samsø kommuner.

DI Sydøstjylland har 605 medlemmer fordelt i hele området indenfor mange forskellige brancher – blandt andet fremstilling, byggeri, service, transport, energi, handel og rådgivning.

Vi lytter til vores medlemmer

Vi varetager de lokale virksomheders interesser, når vi taler med borgmestre og embedsfolk om udviklingen i kommunen og området som helhed. Et af de stærkeste fundamenter for dette arbejde, er vores årlige undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed, som giver værdifulde input til arbejde med at sikre gode vilkår for medlemmerne af Dansk Industri.

Vi lytter også løbende til, hvad der fylder hos vores medlemmerne i regionalforeningen, så vi kan være skarpe de udfordringer I møder i hverdagen.

Så hvis du og din virksomhed har en konkret lokal udfordring eller en god ide til at skabe lokal udvikling, er du altid velkommen til at kontakte os.

DI Sydøstjyllands mærkesager  

Ledigheden er lav, og virksomhederne i Sydøstjylland har brug for flere medarbejdere. DI Sydøstjylland er derfor i dialog med kommunerne om b.la. at gøre det attraktivt at bo og arbejde i Sydøstjylland for såvel internationale som danske familier.

Der er også brug for flere unge og voksne på erhvervsuddannelserne, men desværre er der alt for mange unge i Sydøstjylland, som hverken får uddannelse eller kommer i arbejde. Det er trist både for de unge og for de virksomheder, som mangler medarbejdere både nu og i fremtiden. DI Sydøstjylland samarbejder derfor med lokale aktører om netop at gøre erhvervsuddannelserne attraktive for flere unge og voksne.

DI Sydøstjylland har tæt dialog med kommunerne for at sikre gode lokale rammevilkår om alt fra effektiv sagsbehandling til skatter og gebyrer og vigtigheden af en åben og konstruktiv dialog mellem virksomhederne og kommunerne.

I takt med virksomhedernes stigende behov for strøm til automatisering, elektrificering og ikke mindst den grønne omstilling, er der behov for adgang til stabil strøm både nu og i fremtiden. I samarbejde med Business Region Aarhus, Horsens Kommune, netselskaber, lokale virksomheder m.fl. arbejder DI Sydøstjylland for at fremme en løbende og rettidig udbygning af elnettet i hele Østjylland.

  1. Flere dygtige medarbejdere

    Vores lokale virksomheder har brug for at kunne finde kvalificeret arbejdskraft i nærområdet både nu og i fremtiden. Derfor er det afgørende, at vi får uddannet flere faglærte.

    For mens store årgange er på vej på pension, er det langt mindre årgange, som kommer ind på arbejdsmarkedet. Det giver vores virksomheder udfordringer, når de skal have besat de ledige stillinger. Det er derfor nødvendigt, at gøre erhvervsuddannelserne attraktive for flere unge og voksne.

    DI Sydøstjylland samarbejder med lokale aktører om netop at gøre erhvervsuddannelserne attraktive for flere unge og voksne.

  2. Flere danske og udenlandske medarbejdere

    Der sker en stor tilflytning til Sydøstjylland – både fra andre kommuner i Danmark og fra udlandet.

    Kommunerne har en vigtig rolle i forhold til at gøre det nemt at bosætte sig i lokalområdet, finde plads i en børnehave eller skole eller job til en ægtefælle. Lokalt netværk, hjælp fra borgerservice og særlige tilbud til tilflyttere er vigtige elementer, der kan være afgørende for, om en medarbejder bliver boende eller flytter igen. Fritidstilbud, kulturliv og veldrevne institutioner ligesom også offentlig transport og god infrastruktur er med til at gøre det attraktivt at bosætte sig i et område. 

  3. Gode lokale rammevilkår

    En erhvervsvenlig kommune er med til at gøre det nemmere og mere attraktivt at drive virksomhed i netop den kommune. Derfor har DI Sydøstjylland løbende en dialog med kommunerne i Sydøstjylland om netop de lokale rammevilkår, som kommunerne tilbyder. Det gælder alt fra ventetid på sagsbehandling af byggetilladelser og sygedagpengesager til kontakten med jobcenteret samt skatter og gebyrer for at nævne et par eksempler.

    Heldigvis oplever DI Sydøstjylland, at der er en god dialog mellem virksomhederne og kommunerne og de lokale politikere. Det er også en af årsagerne til, at Horsens, Hedensted og Odder ligger flot placeret som henholdsvis nummer 28, 11 og 9 i Dansk Industris årlige måling af, hvor erhvervsvenlige landets kommuner er.

    Adgang til stabil strøm uden strømafbrydelser eller spændingsdyk sikrer, at virksomhederne uden bekymringer kan automatisere og elektrificere. Det er afgørende for både virksomhedernes konkurrenceevne og den grønne omstilling. I samarbejde med Business Region Aarhus, Horsens Kommune, netselskaber, lokale virksomheder m.fl. arbejder DI Sydøstjylland for at fremme en løbende og rettidig udbygning af elnettet i hele Østjylland.

Arrangementer fra DI Sydøstjylland

Vi holder løbende arrangementer i DI Sydøstjylland. Det er generalforsamling, medlemsmøder og arrangementer med samarbejdspartnere. Følg med her på siden eller LinkedIn.

Anette Sørensen

Anette Sørensen

Seniorchefkonsulent

Lars Bøgeskov

Lars Bøgeskov

Presserådgiver