DI Sydsjælland

Regionalforening for DI’s medlemsvirksomheder på Sydsjælland

Om foreningen

DI Sydsjælland er en af DI’s 18 regionalforeninger. Foreningen dækker Næstved Kommune, Vordingborg Kommune, Faxe Kommune og Stevns Kommune. DI Sydsjælland har mere end 500 medlemmer fordelt i hele området inden for mange forskellige brancher – blandt andet fremstilling, byggeri, service, transport, energi, handel og rådgivning.

Vi lytter til vores medlemmer

Vi varetager de lokale virksomheders interesser, når vi taler med borgmestre og embedsfolk om udviklingen i kommunen og området som helhed. Et af de stærkeste fundamenter for dette arbejde er vores årlige undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed, som giver værdifulde input til arbejdet med at sikre gode vilkår for medlemmerne af Dansk Industri. Vi lytter også løbende til, hvad der fylder hos vores medlemmer i regionalforeningen, så vi kan være skarpe på de udfordringer, I møder i hverdagen. Så hvis du og din virksomhed har en konkret lokal udfordring eller en god idé til at skabe lokal udvikling, er du altid velkommen til at kontakte os.

DI Sydsjællands mærkesager

Sydsjælland er et attraktivt område for erhvervsudvikling og med relativt kort afstand til hovedstadsområdet samt god placering i forhold til at komme sydpå til Tyskland og resten af det europæiske marked. Erhvervsgrunde og boliger er markant billigere end i hovedstadsområdet, og der er god adgang til kvalificeret arbejdskraft. Derfor er der et stort potentiale for at udvikle Sydsjælland som erhvervsområde, ligesom der er et stort potentiale inden for turisme. Ligeledes har området potentiale for at gøre sig gældende i forhold til den grønne omstilling med udvikling og produktion af grøn energi samt inden for genanvendelse.

 

  1. Arbejdskraft og uddannelse

    DI Sydsjælland arbejder for at:

    • Flere sydsjællandske unge får en erhvervsuddannelse, og der oprettes flere praktikpladser.
    • Tættere dialog mellem virksomhederne, jobcentrene og kommunernes beskæftigelsesudvalg for at finde en løsning på arbejdskraftsmanglen.**
    • For at den obligatoriske erhvervspraktik for udskolingselever skal blive en succes, skal der etableres et forpligtende samarbejde mellem erhvervsliv og folkeskolerne.

     

  2. Information og dialog med kommunerne

    DI Sydsjælland arbejder for at:

    • Etablere én indgang til kommunerne for at sikre systematisk opfølgning på erhvervssager.
    • Kommunerne skal placeres i den bedre halvdel i Lokal Erhvervsvenlighed blandt kommuner i Region Sjælland.**
    • Kommunerne skal have en kontinuerlig kontakt med erhvervslivet – eksempelvis via årlige dialogmøder, virksomhedsbesøg mv.
  3. Infrastruktur og mobilitet

    DI Sydsjælland arbejder for at:

    • Arbejde for at etablere en ny sjællandsk tværforbindelse for motorvej mellem Rønnede, Næstved, Slagelse og Kalundborg.
    • Sikre en bedre infrastruktur i Stevns Kommune, eksempelvis ved at etablere en statsvej.
    • Fastholde og styrke den sydsjællandske havneinfrastruktur – herunder særligt Næstved Havn og Vordingborg Havn.**
    • Den kollektive transport skal styrkes i Sydsjælland og understøtte mobilitet til uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser.

Arrangementer fra DI Sydsjælland

Vi holder løbende arrangementer i DI Sydsjælland. Det er generalforsamling, medlemsmøder og arrangementer med samarbejdspartnere. Følg med her på siden eller LinkedIn.

Lars Magnus Lund Christensen

Lars Magnus Lund Christensen

Chefkonsulent

Camilla Weigel

Camilla Weigel

Konsulent