DI Vestsjælland

Regionalforening for DI’s medlemsvirksomheder på Vestsjælland

Om foreningen

DI Vestsjælland er en af DI's 18 regionalforeninger. Foreningen dækker Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommune. DI Vestsjælland har mere end 900 medlemmer fordelt i hele området inden for mange forskellige brancher - blandt andet fremstilling, byggeri, service, transport, energi, handel og rådgivning. 

Vi lytter til vores medlemmer

Vi varetager de lokale virksomheders interesser, når vi taler med borgmestre og embedsfolk om udviklingen i kommunen og området som helhed. Et af de stærkeste fundamenter for dette arbejde, er vores årlige undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed, som giver værdifulde input til arbejde med at sikre gode vilkår for medlemmerne af Dansk Industri.

Vi lytter også løbende til, hvad der fylder hos vores medlemmerne i regionalforeningen, så vi kan være skarpe de udfordringer I møder i hverdagen.

Så hvis du og din virksomhed har en konkret lokal udfordring eller en god ide til at skabe lokal udvikling, er du altid velkommen til at kontakte os. 

DI Vestsjælland arbejder for

Der er brug for flere medarbejdere i Vestsjælland. Ledigheden er lav, der bliver færre unge og flere ældre og virksomheder leder ofte forgæves efter medarbejdere.

Desværre er der også alt for mange unge i Vestsjælland som hverken får uddannelse eller kommer i arbejde. Det er både trist for de unge, for det er vigtigt at finde en plads i fællesskabet, hvor arbejdsmarkedet spiller en stor rolle. Men det er også et problem for virksomhederne, for de har brug for medarbejdere både nu og i fremtiden.

Og så er der brug for bedre trafikforbindelser på tværs af Sjælland. I mange år har området været underprioriteret, og der er brug at skabe en infrastruktur, som gør det muligt at bevæge sig effektivt til job på tværs af området uden at det inkluderer uendelige bilkøer både morgen og aften.

  1. FLERE DANSKE OG UDENLANDSKE MEDARBEJDERE TIL VIRKSOMHEDERNE I VESTSJÆLLAND

    Kommunerne skal være bedre til onboarding af nytilflyttere og til at sælge kommunerne til medarbejdere, der pendler. Det gælder også medarbejdere fra udlandet, som gerne skal finde sig godt tilpas – også hvis de har familie med. Derfor opfordrer vi også alle kommuner i Vestsjælland til at melde sig ind i DI’s  Best Practices netværk for international tiltrækning og tilknytning, som er et gratis tilbud til kommunerne.

    Best Practices netværk - international tiltrækning og tilknytning (danskindustri.dk)

    Der sker en stor tilflytning til Kalundborg – også fra udlandet. Derfor foreslår vi, at Kalundborg kommune prioriterer at lave en international folkeskole, så usikkerheden ved at flytte familien til Kalundborg fra udlandet bliver mindre når børnene kan gå i en international folkeskole.

    Mens ledigheden er lav i Danmark, er den væsentligt højere i Sverige. Derfor er det værd at se mod Sverige efter fremtidige medarbejdere. Derfor opfordrer vi kommunerne til at tage fat i relevante organisationer indenfor området, såvel som at lave samarbejder med DI Vestsjælland om at se mod Sverige efter medarbejdere – både til den offentlige og private sektor.

  2. FLERE UNGE I ARBEJDE OG UDDANNELSE

    I DI Vestsjælland støtter vi op om, at flere unge kommer i praktik i løbet af folkeskolen, så de får et godt indblik i, hvad der sker i virksomhederne rundt omkring, hvor de bor og hvilke spændende jobmulighed, der er senere i livet.

    Vi bakker også op om, at flere unge fra FGU kommer i praktik eller får en erhvervsmentor, så de kan finde den rette vej i deres indgang til uddannelse eller arbejde. Et af de initiativ er erhvervsmentorordningen på FGU Nordvestsjælland – læs mere her – og meld dig til. Erhvervsmentorordning (fgunvs.dk)

    På en række områder er der basis for at få specifikke erhvervsuddannelser til Vestsjælland, for at understøtte det lokale erhvervsliv mulighed for at uddannelse nye og nuværende medarbejdere. Derfor søger vi løbende at bakke op om initiativer, der kan skabe fundament for dette.

    Vi har et tæt samarbejde med kommunerne om at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og har blandt andet lokale uddannelsesalliancer i Odsherred og Holbæk Kommuner.

  3. BEDRE INFRASTRUKTUR PÅ TVÆRS AF SJÆLLAND

    Den sidste del af Kalundborgmotorvejen bliver lavet de næste par år, men vi har brug for at der allerede nu bliver tænkt i en bedre forbindelse mellem syd og nord. 

    Vi foreslår helt konkret at rute 22 skal omdannes fra landevej til motorvej fra Kalundborg til Slagelse og Næstved og videre til Rønnede, så transporten kan rulle effektivt både i forhold til passagerbiler og gods. Vi bakker op om Forening til Fremme af den Sjællandske Tværforbindelse (link: Rute 22 - Den Sjællandske Tværmotorvej nu! | Næstved - Slagelse - Kalundborg (xn--tvrmotorvejen-4fb.dk)) – og opfordrer både kommuner og virksomheder til at bakke op om dette vigtige initiativ.

    Langs de eksisterende motorveje på Vestsjælland er der også et stort potentiale for at udvikle flere attraktive erhvervsgrunde og på den måde tiltrække nye virksomheder, der kan bidrage til områdets udvikling.

    Der er et stort potentiale for flere erhvervsgrunde langs motorvej E20 og  Holbækmotorvejen. Mange nye virksomheder kunne få glæde af en grund med god til – og frakørsel. Områderne ligger både tæt på Hovedstaden, Fyn og ikke mindst en voksende industrihavn i Kalundborg.   

Arrangementer fra DI Vestsjælland

Vi holder løbende arrangementer i DI Vestsjælland. Det er generalforsamling, medlemsmøder og arrangementer med samarbejdspartnere. Følg med her på siden eller LinkedIn.

Lars Magnus Lund Christensen

Lars Magnus Lund Christensen

Chefkonsulent