DI's PraktikPladsPris

DI's PraktikPladsPris hylder virksomheder, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Hvad er DI’s PraktikPladsPris?

DI uddeler i både 2019 og 2020 en pris til 25 medlemsvirksomheder over hele landet, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Knap hver femte virksomhed i de brancher DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Fremtidens faglærte skal uddannes i dag.

Det er derfor afgørende, at virksomheder opretter flere praktikpladser til lærlinge og elever, så vi kan få flere dygtige faglærte. Mange virksomheder hos DI gør det allerede godt, og nogle af dem ønsker vi at hædre og fremhæve som gode eksempler for andre virksomheder i alle DI-regionalforeninger.

Hvem kan indstille?

Alle er velkomne til at indstille en virksomhed til prisen – herunder medarbejdere, lærlinge, erhvervsskoler eller andre samarbejdspartnere. Virksomheder kan også indstille sig selv.

Du indstiller en virksomhed gennem denne formular

Hvad er kriterierne?

Prisen gives til virksomheder i DI’s medlemskreds med lærlinge eller elever fra erhvervsuddannelserne, der klarer sig særligt godt på én eller flere af disse kriterier:

 

  • Virksomheden har øget antallet af praktikpladser
  • Virksomheden har oprettet praktikpladser for første gang
  • Virksomheden har gjort noget særligt for lærlinge/elever
Hvordan udvælges vinderen?

Bestyrelsen for den lokale regionalforening udvælger en vinder blandt de indstillede kandidater. Prisuddeling arrangeres af den enkelte regionalforening i første halvår af 2019 og 2020.

Mere info

Kender du en virksomhed, der bør indstilles til en PraktikPladsPris? Indstil dem vha. denne formular

Har du yderligere spørgsmål til prisen? Find din lokale regionalforening