Regionalforening

DI Sønderjylland

DI Sønderjylland repræsenterer DI’s medlemsvirksomheder i de fire sønderjyske kommuner, Haderslev,  Aabenraa,  Tønder og Sønderborg. Vi arbejder for medlemmerne via dialog med kommunerne og andre lokale organisationer - blandt andet ved at følge op på DI’s store årlige analyse, Lokal Erhvervsvenlighed.

Hvis du melder dig ind i DI bliver du automatisk medlem af din lokale DI-regionalforening, som ledes af en valgt bestyrelse med lokale virksomhedsledere. Bestyrelsen vælges hvert forår i forbindelse med et erhvervstræf i regionen.

Hvad arbejder vi for?

I DI Sønderjylland arbejder vi med at finde langsigtede løsninger på de udfordringer, som vores lokale DI-medlemmer står over for. Eksempelvis bruger vi mange kræfter på at sikre, at virksomhederne i Sønderjylland kan tiltrække og fastholde de rette medarbejdere. Derfor bakker vi også op om lokale initiativer, som da det stod klart, at der ville blive stor mangel på kvalificerede elektronikingeniører. Her gik Syddansk Universitet (SDU), Danfoss, Linak, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune sammen om at investere 175 millioner kroner i oprettelsen af et nyt center, der skal uddanne ingeniører.

Et andet vigtigt emne er problemer med trængsel i trafikken, der forsinker medarbejdere og varetransport. Vi bakker derfor op om initiativer som f.eks. at udvide landevejen mellem Bro og Svenstrup til fire spor på Als, og planerne for en kommende bro mellem Fyn og Als.

Vi samarbejder med vigtige aktører

DI Sønderjylland arbejder gennem alliancer med de vigtigste lokale aktører. Det er eksempelvis kommunerne, erhvervsskolen og lokale erhvervsforeninger samt UdviklingsRåd Sønderjylland (URS). Derudover arbejder vi på regionalt niveau med andre DI Regionalforeninger og Region Syddanmark.

Endelig samler vi viden sammen, som DI kan bruge til at præge de nationale dagsordener.

Vil du påvirke fremtiden i Sønderjylland?

Kontakt os gerne, hvis du vil påvirke fremtiden i Sønderjylland, eller hvis du gerne vil vide mere om fordelene ved et medlemskab i DI.

Lokale mærkesager

Download

bestyrelse

Se bestyrelsen for DI Sønderjylland

Lokale alliancer

I DI Sønderjylland har Haderslev kommune indgået lokal alliance.

Gordon Trier Holm

Gordon Trier Holm

Konsulent

Regionalforeningskonsulent

Bo Hjuler

Bo Hjuler

Presserådgiver, journalist

Presserådgiver

DI nyheder