Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Arrangement

Byggeriets Blockchains - Pionerprojekt 2: Digital BEAst

Deltag i Byggeriets Blockchains springboard om prionerprojektet Digital BEAst. Eventet vil være d. 23. august fra kl. 14:00-16:00.

Billede: Byggeriets Blockchains

Kan vi bruge blockchains til at mindske byggeprojekters materialespild gennem forbedret logistik og samarbejde i leverandørkæden?

Det er formålet pionerprojektet Digital BEAst, som vil bruge blockchains til at tracke assets og leverancekoordinering. I projektet arbejdes der sideløbende med en ambition om udvikling af en branchestandard for digital materialestyring til byggeriet. 

Digitalt label-system: BEAst
Løsningen tager afsæt i et svensk label-system kaldet BEAst, hvor leverancer til byggepladsen påføres labels med koder. Disse koder kan scannes med en smartphone og de giver tydelig information om leverancens indhold, dens modtager og slutplacering på byggepladsen.

Blockchain-teknologien fungerer som integrationsplatform mellem parterne, og den giver valid og troværdig information ift. logistik, koordinering og generel sporbarhed af byggematerialer.

Flere virksomheder tester løsningen
En række virksomheder arbejder med at teste løsningen på udvalgte byggepladser:

Solar, Let’s BUILD, Sitehub, EBK Huse, Udviklingsselskabet Carlsberg Byen, Enco

Læs mere om løsningen her

Program:

14.00 Velkomst
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

14.05 Introduktion til Byggeriets blockchains
Ved Søren Cajus, DI Byg

14.15 Introduktion til pionerprojektet: Digital BEAst
Ved Hugo Dorph, Solar

14.45 Pause

14.55 Spørgsmål og svar: Hvordan kan vi bruge erfaringerne fra udvikling af Digital BEAst?
Ved alle

15.45 Hackathon og Preject-møder: Sådan kan du involvere dig i projektet
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

15.55 Opsamling
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

16.00 Tak for i dag

Hvorfor et springboard-møde?
Formålet med mødet er at fortælle om, hvad vi har lært og opnået med Digital Beast projektet. Derudover vil vi invitere nye virksomheder og organisationer til at videreudvikle vores løsninger, så de kan komme på markedet. Hvordan det kan ske, vil vi give vores bud på under mødet.

Hvem kan deltage i mødet?
Alle interesserede er velkomne. Dog er der et begrænset antal fysiske pladser. Virksomheder eller organisationer med særlig relevans for videreudvikling og kommercialisering af de konkrete blockchain-løsningerne kan få fortrinsret til at deltage.

 

 

Søren Cajus

Søren Cajus

Chef for Dansk Byggeindustri