Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Arrangement

Byggeriets Blockchains - Pionerprojekt 3: IoT Audit

Deltag i Byggeriets Blockchains springboard om pionerprojektet IoT Audit. Eventet vil finde sted d. 27. august fra kl. 10:00-12:00.

Billede: Byggeriets Blockchains

IoT Audit-løsningen indsamler, lagrer, sorterer og analyserer data fra forskellige sensorer, som ellers ikke er designet til at kunne integreres. Ved at skabe et fælles datasæt kan man forbedre bygningers performance ved at kombinere automatiserede IoT-løsninger.

Løsningen er en ny datamodel og brugerrejse gennem IoT-forbundne sensorer, der ved at efterspørge data specifikt fra sensorer i bygninger kan udnytte sensordata mere målrettet. Herved undgår man at lede og oversætte unødige mængder data.

Det vil resultere i mere intelligent og eventbaseret styring af bygningen, som fx kan mindske CO2-aftryk og forbedre indeklimaet.

IoT-Audit samler sensordata og skaber ny forretningsmodel for bygningsdata
Løsningen består af en blockchainbaseret platform, der indsamler, lagre, sortere og analysere data fra bygningsintegreret sensorer. Med afsæt i denne løsning er der i projektet også udtænkt en ny forretningsmodel for IoT-data, som fungerer som en slags Spotify for data i bygninger, hvor man abonnerer på den særlige data, som er relevant for optimeringen af bygningens funktioner.

Hvem er parterne bag løsningen?

HD LAB, BLOXHUB, Wexøe, Leapcraft, Shute, Rysta, Ubiqisense, IoT Denmark

Læs mere om IoT-Audit her

Program:

10.00 Velkomst
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

10.05 Introduktion til Byggeriets blockchains
Ved Søren Cajus, DI Byg

10.15 Introduktion til pionerprojektet: IoT-Audit
Ved Rebekka Katrine Pallesen, HD LAB

10.45 Pause

10.55 Spørgsmål og svar: Hvordan kan vi bruge erfaringerne fra udvikling af IoT-Audit?
Ved alle

11.45 Hackathon og Preject-møder: Sådan kan du involvere dig i projektet
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

11.55 Opsamling
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

12.00 Tak for i dag

Hvorfor et springboard-møde?
Formålet med mødet er at fortælle om, hvad vi har lært og opnået med IoT-Audit projektet. Derudover vil vi invitere nye virksomheder og organisationer til at videreudvikle vores løsninger, så de kan komme på markedet. Hvordan det kan ske, vil vi give vores bud på under mødet.

Hvem kan deltage i mødet?
Alle interesserede er velkomne. Dog er der et begrænset antal fysiske pladser. Virksomheder eller organisationer med særlig relevans for videreudvikling og kommercialisering af de konkrete blockchain-løsningerne kan få fortrinsret til at deltage.

 

Søren Cajus

Søren Cajus

Chef for Dansk Byggeindustri