Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Arrangement

Byggeriets Blockchains - Pionerprojekt 6: BIMPartner

Deltag i Byggeriets Blockchains springboard om pionerprojektet BIMPartner. Eventet bliver afholdt d. 24. august fra kl. 14:00-16:00.

Billede: Byggeriets Blockchains

BIMPartner skaber valideret datadeling af BIM-objekter, så alle involverede parter træffer beslutninger ud fra de korrekte versioner af BIM-modeller.

Udvekslingen af data, når flere aktører skal arbejde sammen om et byggeprojekt, er kompleks. Undervejs i en byggeproces uploades talrige forskellige modeller og tegninger, og det skaber problemer, fordi miskommunikation og fejl kan resultere i, at der arbejdes i forældede versioner.

BIMPartner sikrer, at vi arbejder med samme version af BIM-model
Med BIMPartners blockchain-baserede platform verificeres versioner af BIM-modeller løbende af alle relevante parter (typisk rådgivere) på et byggeprojekt. Det betyder at ingeniøren, arkitekten eller bygningskonstruktøren hurtigt vil opdage, hvis de sidder i en gammel version. Løsningen forventes at nedbringe konfliktniveauet på byggeprojekter, fordi det nemmere kan afklares, hvor ansvaret skal placeres.

BIM Partner er BIM modeller på blockchains. Det er en udvekslingsplatform, der sikrer kravtjek og fungerer som lager for verifikationer af beslutninger. Platformen integrerer nemt med REVIT og er på nuværende tidspunkt udviklet til webinterface.

Læs mere om løsningen her

Under mødet vil vi præsentere en konkret blockchain-løsning (MVP, Minimum Viable Product)

Program:

14.00 Velkomst
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

14.05 Introduktion til Byggeriets blockchains
Ved Søren Cajus, DI Byg

14.15 Introduktion til pionerprojektet: BIMPartner
Ved Jakob Guldbrandsen, VLA

14.45 Pause

14.55 Spørgsmål og svar: Hvordan kan vi bruge erfaringerne fra udvikling af BIMPartner?
Ved alle

15.45 Hackathon og Preject-møder: Sådan kan du involvere dig i projektet
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

15.55 Opsamling
Ved Mie Wittenburg, Smith Innovation

16.00 Tak for i dag

Hvorfor et springboard-møde?
Formålet med mødet er at fortælle om, hvad vi har lært og opnået med BIMPartner-projektet. Derudover vil vi invitere nye virksomheder og organisationer til at videreudvikle vores løsninger, så de kan komme på markedet. Hvordan det kan ske, vil vi give vores bud på under mødet.

Hvem kan deltage i mødet?
Alle interesserede er velkomne. Dog er der et begrænset antal fysiske pladser. Virksomheder eller organisationer med særlig relevans for videreudvikling og kommercialisering af de konkrete blockchain-løsningerne kan få fortrinsret til at deltage.

 

Søren Cajus

Søren Cajus

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3913
  • Mobil +45 2851 1969
  • Send e-mail