Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Rationel Vinduers bygning i solskinsvejr

Rationel Vinduer
20.05.19 DI Byg Månedens medlem

Månedens Medlem Rationel Vinduer

Rationel Vinduer nyder i øjeblikket godt af byggebranchens stigende vækst. Læs  interviewet med adm. direktør, Henrik Kjeldsen og bliv klogere på vores spændende medlemsvirksomhed.

DI Bygs 450 medlemmer er hver og en unikke og interessante. For at give et indblik i virksomhedernes verden udvælger vi hver måned en virksomhed, vi sætter fokus på.

I maj zoomer vi ind på DI Bygs medlemsvirksomhed, Rationel Vinduer. Adm. direktør, Henrik Kjeldsen svarer på fem skarpe spørgsmål og gør os klogere på deres muligheder og udfordringer på markedet netop nu.

Månedens Medlem

I DI Byg har vi medlemmerne i fokus. For at give et indblik i medlemmernes verden stiller vi hver måned skarpt på en af vores 450 medlemsvirksomheder. Igennem et interview svarer medlemmet på seks spørgsmål og fortæller om, hvad der optager dem netop nu.

Hvem er Rationel Vinduer? 

Rationel Vinduer er en traditionsrig producent af facadevinduer og døre med fokus på markedets bedste kundeservice og gode kvalitetsprodukter. Vi sælger vores vinduer og døre til alle Trælaster og Byggemarkeder i Danmark. Den primære målgruppe gennem disse forhandlere er Tømmermestrer, Typehusproducenter og enkelte entreprenør virksomheder.

I salgs- og servicedelen af Rationel i Herning sidder vi 70 ansatte. Vi har endvidere 30 tilbudsberegnere i Polen, som kan læse danske tømrers tilbudsforespørgsler og regner 400-600 tilbud om dagen på alt fra små tilbud med 2 vinduer og 1 dør, til store komplekse renoveringssager af hele boligkarreer. Vi producerer vores produkter på vores fabrikker i Polen, hvor medarbejderne igennem de sidste 15 år har opbygget en stor kompetence i kvalitetsarbejde og sans for detaljen. 

Hvad optager jer netop nu? 

Foråret er altid en spændende tid med stort tryk på tilbudsberegningerne. Det skyldes blandt andet det gode vejr, som foråret byder, gør, at danskerne åbner og lukker deres vinduer meget – dette gælder både i privatbolig og sommerhuse. Desuden stiger fokus på renovering, udskiftning eller vedligehold af vinduer og døre stiger markant i forhold til vintermånederne. Interessen for vores produkter hos de danske familier afføder naturligt et tryk mod tømrer og efterfølgende tømmerhandlen, som vi i Rationel sætter en ære i at håndtere lige så hurtigt og effektivt om foråret som om vinteren.

Fokus for Rationel henover forår og sommer er endvidere at understøtte behovet for mere lys og luft, som mange boligejere eller potentielle boligejere begynder at efterspørge. Dette gør vi konkret igennem en kampagne for renovering af udestuer, havestuer som mange boliger fra 60’erne, 70’erne og 80’erne er udstyret med, og som måske i dag ikke længere er i en stand, der gør dem brugbare. Dette behov italesætter vi med ideer og inspiration fra en arkitekt, der hjælper til med fornyelse af udrummene.

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år? 

I Rationel ser vi klart den gode økonomiske situation som en mulighed for at sælge flere vinduer og døre til både nybyg og renoveringsmarkedet. Der er godt gang i byggeriet, og vinduer gør heldigvis aldrig af mode. Faktisk bliver vinduer større og større, og interessen for at få dagslys og frisk luft ind i boligen har aldrig været højere. I forbindelse med det nye bygningsreglement, der forventes at træde i kraft næste år, er fokus på energirigtig renovering og komfort. 3-lags vinduer er derfor klart at foretrække for fremtiden, da de både opfylder energimærke kravet A, og samtidig giver de forbrugerne en bedre komfort med mindre kuldenedfald. Vi har igennem de sidste 4 år forberedt vores produktplatform til dette skifte mod 3-lags, hvilket betyder, at vi i dag har et fantastisk produkt, der næsten har overtaget efterspørgslen på 2-lags.  

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år? 

De mørke skyer, der kunne risikere at være i horisonten, er for os i Rationel for det første en bekymring om Brexit. Desuden bekymrer vi os om de makroøkonomiske udfordringer, der kan sætte en stopper for nybyg og dermed også sænke farten for renoveringsmarkedet. 

Hvad er jeres vigtigste fordel ved at være medlem af DI Byg?

Som medlem af DI Byg har vi mulighed for at få information fra resten af branchen og netværke med andre i samme situation som os. Dette giver os gode muligheder for at få input til både dagligt arbejde og strategien for fremtiden.

Emma Kirkeby
Skrevet af:

Emma Kirkeby

Relateret indhold