Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Primo Danmark
02.07.19 DI Byg Månedens medlem

Månedens Medlem Primo

Vores medlemsvirksomhed Primo har netop rundet seks årtiers milepæl, men er stadig optaget af nutidens udfordring med at skabe vækst og samtidig tænke bæredygtighed og klima ind i ligningen. Vi har interviewet adm. direktør Claus Lykke for at blive klogere på Primo.

Hvem er Primo?

Primo Danmark er en mellemstor dansk produktionsvirksomhed beliggende i Tistrup i selveste ”vandkants Danmark”. Virksomheden, der er familieejet, indgår i Inter Primo koncernen, der - foruden Danmark - tæller lignende produktionsvirksomheder i Sverige, Finland, Tyskland, Polen, Rusland, Kina og senest også i Holland. Samlet set beskæftiger koncernen mere end 1.100 medarbejdere, der tilsammen skaber en omsætning på omkring 1,3 mia. kr.

Hovedaktiviteten er ekstrudering af plastprofiler, hårde som fleksible. Profilerne anvendes inden for en lang række forskellige industrier og brancher til mangeartede formål. Eksempelvis til opbygning af vinduer, idet de både har gode termiske egenskaber, er lette, langtidsholdbare og nemme at vedligeholde. Vores profiler anvendes desuden i vindmølleindustrien, til ventilation og byggeri, elektronik og meget andet.

Når du åbner dit køleskab derhjemme, er det ofte en tætningsprofil fra Primo, som sikrer, at lågen holder tæt. Samme principper anvendes i øvrigt også på de mange køletrailere som tusindvis af lastbiler hver dag transporterer rundt på Europas mange veje. Her er det nemlig også Primo, der leverer tætningsprofilerne, så varerne kan komme trygt og sikkert frem. Jo, i Primo kommer vi lang omkring og er med til at løse rigtig mange opgaver i hele verden.

Befolkningstilvæksten er enorm, og med den nuværende belastning af kloden er der tydeligvis behov for, at vi gør noget. Måske snarere, at vi gør noget på en anden måde Adm. direktør Claus Lykke, Primo Danmark

Hvad optager jer i Primo netop nu? 

Udover at Primo i år fejrer 60 år som virksomhed, er vi - som så mange andre - optaget af at skabe vækst. Vækst er vigtigt for vores fremtid, herunder etablering og fastholdelse af arbejdspladser og udvikling af virksomheden generelt. Men samtidig er vækst også fundamentet for den velfærd, der vil være nødvendig for, at kommende generationer har et sted at leve. Her tænker jeg både på plads, men også på adgang til basale ressourcer som vand, fødevarer og andre nødvendige råstoffer. Befolkningstilvæksten er enorm, og med den nuværende belastning af kloden er der tydeligvis behov for, at vi gør noget. Måske snarere, at vi gør noget på en anden måde. Derfor er vi selvfølgelig meget optaget af emnet bæredygtighed og i den forbindelse ikke mindst tankerne om cirkulære økonomi.

Vi tror på, at der ligger en række nye forretningsmuligheder i at arbejde med bæredygtighed og cirkulær økonomi Adm. direktør Claus Lykke, Primo Danmark

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år? 

Der skal fokuseres på at få integreret vores seneste virksomhedsopkøb i koncernen så hurtigt og så smidigt som muligt. Det vil give os et endnu stærkere fundament og nogle endnu bedre vilkår, når vi sammen med nuværende og kommende kunder i fællesskab skaber fremtidens produkter og løsninger. Derudover tror vi på, at der ligger en række nye forretningsmuligheder i at arbejde med bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år? 

De største udfordringer vil være at skabe vækst og velfærd samtidig med, at vi tænker bæredygtighed og klima ind i ligningen. Ingen ved med sikkerhed, hvor det bærer hen, men alle har en mening. På en eller anden måde er vi måske lidt ”over-oplyste”, hvilket meget vel kan skabe grobund for forvirring. Horisonten er ikke længere så lang, og ting ændres med en konstant øget hastighed. Derfor kan man med rette sige, at det aldrig kommer til at gå så langsomt, som det gør i dag.

Vores medlemskab i DI giver os adgang til netværk, politisk indflydelse, branchedata og markedsinformationer. Samtidig står vi klart stærkere som en del af en større gruppe og organisation end som enkelt virksomhed Adm. direktør Claus Lykke, Primo Danmark

Hvad ser I som de vigtigste fordele ved at være medlem af DI Byg? 

Vores medlemskab i DI giver os adgang til netværk, politisk indflydelse, branchedata og markedsinformationer. Samtidig står vi klart stærkere som en del af en større gruppe og organisation end som enkelt virksomhed. Denne form for genslagskraft kan der blive behov for, hvis vi skal høres i bestræbelserne på at udnytte de kommende muligheder og imødekomme de udfordringer, som jeg tidligere har fortalt om.

Relateret indhold