HD Lab tester exoskeletter

HD Lab
10.09.19 DI Byg Månedens medlem

HD Lab: Teknologi kan skabe værdi i byggebranchen

Der er et stort udbud af ny digital teknologi på vej ind over byggebranchen. DI Bygs medlemsvirksomhed, HD Lab, er optaget af, hvordan byggeriet kan anvende teknologien og bruge den til at skabe værdi helt ud til håndværkeren på byggepladsen.

DI Byg har taget en snak med CEO Niels W. Falk, HD Lab. Han svarer på fem skarpe spørgsmål om, hvem HD Lab er, hvad der optager dem nu, og hvordan fremtiden ser ud. 

Hvem er HD Lab? 

HD Lab er en virksomhed, der arbejder med teknologi til byggebranchen. Vi laver en del konsulentarbejde og projektsupport, hvor vi hjælper virksomheder med blandt andet IKT-aftaler, modelkvalitet, VR, digitaliseringsplaner og BIM. En af vores kerneydelser er digital registrering af bygninger, det vil sige laserscans og fotografering af eksisterende bygninger, som vi omsætter til modeller, tegninger og data, så andre kan arbejde videre med det i salg, planlægning, projektering og FM.

Derudover har vi et team, som er eksperter i generative design og machine learing og arbejder med automatisering af design og optimeringsopgaver. Slutteligt kører vi udviklingsprojekter i samarbejde med andre virksomheder – og lige for tiden arbejder vi med nedrivningsrobotter, blockchains til byggeprojekter og exoskeletter til håndværkere.

HD Lab er en relativt ny virksomhed stiftet i 2018. Vi er en del af Jensen Gruppen og har lige nu 13 medarbejdere, der nørder teknologi og byggeri hver dag i BLOXHUB i midten af København.

Hvad optager jer netop nu? 

Der er et kæmpe udbud af ny digital teknologi, som er på vej ind over byggebranchen. Vi er optaget af, hvordan vi kan tøjle teknologien, så den arbejder for os og skaber værdi helt ud til håndværkeren på pladsen – og ikke bliver til ”mere IT”. Derfor afprøver vi masser af ny teknologi og arbejder på at få det modnet til brug i branchen.

HD Lab medarbejdere tester VR-løsning på kontoret i BLOX

Foto: HD Lab

Hvad ser I som jeres største mulighed i de kommende år? 

Generative design vil de næste par år have et kæmpe potentiale, da det kan automatisere en række designprocesser og for eksempel bruges til at udforske millioner af løsninger på få minutter for at finde den bedste og mest optimale designs. Generative design vil, som teknologi, betyde en automatisering meget af det timetunge arbejde, arkitekterne laver på tegnestuerne i dag. Derudover vil det betyde, at vores designere i højere grad vil kunne fokusere på arkitektur, design og kvalitet. Teknologien har potentialet til at hjælpe os over i ”performance based design”.

Hvad ser I som jeres største udfordring i de kommende år? 

Løbende udvikling af virksomhedens kapacitet er en kæmpe udfordring for at imødekomme efterspørgslen. Når vi slipper den rigtige teknologi løs, og den skaber værdi, får det en hurtig eksponentiel udbredelse- Netop der skal vi kunne skalere og have kompetente mennesker, vi kan kaste ind. Derfor arbejder vi i HD Lab konstant på at opbygge processer samt strømline og automatisere, hvor det er muligt. 

HD Labs generative design løsninger til optimering af kontorindretning

Foto: HD Lab

Hvad ser I som den vigtigste fordel ved at være medlem af DI Byg? 

For os er DI Byg et super stærkt, mangfoldigt og kompetent netværk af virksomheder i byggeindustrien. Vi har stor glæde af at have kontakt med de andre medlemsvirksomheder og kunne udveksle synspunkter og ideer i en ramme, der er uden for projekterne og produktionen.

Relateret