24.05.18 DI Byg Nyheder

Hvor mange plastikbøtter og haveslanger skal der til for at nå 10 mio. ton plast?

EU-kommissionen har sat sig et ambitiøst mål: Der skal bruges 10 mio. ton mere genanvendt plast i 2025 end i dag. Det er virksomhederne, der kan få det til at ske, ved at stille krav til plasten i deres produkter – fra emballage, som solcremen eller spegepølsen kommer i, til plasten i hårtørreren eller i byggematerialet. Hvor langt kan DI’s medlemsvirksomheder nå?

Europæerne producerer 25 mio. ton plastaffald årligt, og under 30 pct. af dette indsamles med henblik på genanvendelse. Det vil EU-Kommissionen gerne lave om på, og den har fremlagt en plaststrategi med en ambition om, at alt plastemballage skal genanvendes inden 2030 – og gerne allerede i 2025. 

Pisk, gulerod og genbrugsplast

Kommissionen kommer med en række forskellige initiativer, der skal fremme brugen af genbrugsplast – gøre det nemmere, sikrere og en bedre forretning af bruge genanvendt plast. Kommissionen rækker guleroden frem, men har pisken i baghånden, for EU-Kommissionen vil gerne være sikker på, at målene om genanvendelse nås. Og hvis ikke virksomheder over hele Europa kan overbevise Kommissionen om det, så venter de mere hårde initiativer i form af lovkrav.

DI samler medlemmernes erklæringer ind

Derfor lægger Kommissionen op til, at virksomheder skal afgive en frivillig erklæring (”pledge”) om, hvor meget genanvendt plast, de vil bruge i 2025. DI samler medlemsvirksomhedernes gode ambitioner og initiativer sammen til Kommissionen under overskriften ”Erhvervsinitiativ for god plast praksis 2025”.

Kontakt Louise Bünemann i DI’s miljøenhed (lobu@di.dk) om, hvordan din virksomhed kan være med.  

Relateret