Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

24.05.18 DI Byg Nyheder

Hvor mange plastikbøtter og haveslanger skal der til for at nå 10 mio. ton plast?

EU-kommissionen har sat sig et ambitiøst mål: Der skal bruges 10 mio. ton mere genanvendt plast i 2025 end i dag. Det er virksomhederne, der kan få det til at ske, ved at stille krav til plasten i deres produkter – fra emballage, som solcremen eller spegepølsen kommer i, til plasten i hårtørreren eller i byggematerialet. Hvor langt kan DI’s medlemsvirksomheder nå?

Europæerne producerer 25 mio. ton plastaffald årligt, og under 30 pct. af dette indsamles med henblik på genanvendelse. Det vil EU-Kommissionen gerne lave om på, og den har fremlagt en plaststrategi med en ambition om, at alt plastemballage skal genanvendes inden 2030 – og gerne allerede i 2025. 

Pisk, gulerod og genbrugsplast

Kommissionen kommer med en række forskellige initiativer, der skal fremme brugen af genbrugsplast – gøre det nemmere, sikrere og en bedre forretning af bruge genanvendt plast. Kommissionen rækker guleroden frem, men har pisken i baghånden, for EU-Kommissionen vil gerne være sikker på, at målene om genanvendelse nås. Og hvis ikke virksomheder over hele Europa kan overbevise Kommissionen om det, så venter de mere hårde initiativer i form af lovkrav.

DI samler medlemmernes erklæringer ind

Derfor lægger Kommissionen op til, at virksomheder skal afgive en frivillig erklæring (”pledge”) om, hvor meget genanvendt plast, de vil bruge i 2025. DI samler medlemsvirksomhedernes gode ambitioner og initiativer sammen til Kommissionen under overskriften ”Erhvervsinitiativ for god plast praksis 2025”.

Kontakt Louise Bünemann i DI’s miljøenhed (lobu@di.dk) om, hvordan din virksomhed kan være med.  

Relateret indhold