Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

31.05.18 DI Byg Nyheder

SEMINAR - Grønlandske lufthavnsprojekter

Dansk Industri arrangerer et seminar om igangværende lufthavnsprojekter i Grønland. Seminaret trækker på erfaringer og cases fra Københavns Lufthavn - og vil samtidig give danske virksomheder indsigt i forretningsmulighederne forbundet med de grønlandske lufthavnsprojekter.

To grønlandske lufthavne skal have fordoblet længden af landingsbanerne, og der skal bygges en helt ny lufthavn i Sydgrønland. Byggeriet af lufthavnene har en anslået værdi på 3,6 mia. kr., hvilket gør det til den største investering i et projekt siden hjemmestyret blev indført.

Finansudvalget i det grønlandske parlament Inatsisartut har godkendt en plan fra det grønlandske selvstyre om at etablere et selskab, der skal stå for lufthavnsprojektet. Kalaallit Airports A/S blev stiftet d. 1. juli 2016. Selskabets formål er at anlægge, eje og drive lufthavne i Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq og alle relaterede aktiviteter hertil. Selskabet muliggør etablering og anvendelse af én samlet kompetent og professionel organisation i forhold til de kommende 3 internationale lufthavne i Grønland. Planen er at bygge nye terminalfaciliteter og udvide landingsbanerne i Nuuk og Ilulissat, samt opbygge en ny nordatlantisk lufthavn i Qaqortoq. Disse forventes alle klar i 2022.

I Københavns Lufthavn blev der i januar 2018 afholdt rejsegilde for lufthavnens største byggeprojekt i nyere tid. Byggeprojektet, Finger E, skal rumme flere gates og en helt ny paskontrol. Første fase af Finger E forventes færdig i 2019. Anden fase er allerede nu sat i gang og forventes klar i 2020. Samlet vil det give 36.000 flere m2 til de rejsende og i alt 13 gates til primært de store langdistance fly. Eftersom Københavns Lufthavn har betydelige erfaringer med ud - og ombygninger, samt tidsmæssigt er længere fremme med deres nuværende projekt end de grønlandske projekter, er der betydelige erfaringer at tage med nordpå.

Kalaallit Airports A/S har inddelt projekterne i 4 faser, som skal foregå sideløbende. Inden for hver fase bliver der foretaget udbud:

  • Landingsbaner & holdepladser
  • Terminaler & bygninger
  • Serviceydelser
  • Finansiering

Hvorfor deltage?
Hvis din virksomhed beskæftiger sig inden for ovenstående faser i lufthavnsprojekter og har en aktiv interesse i projekterne på Grønland, er dette seminar en unik mulighed for at få mere viden om behovene, faserne og udbudsprocessen. Samtidig vil der være mulighed for at netværke med bestyrelsesformand hos Kalaallit Airports A/S, Johannus Egholm Hansen.

Program:

Moderator: Sekretariatschef Mads Qvist Frederiksen, Arctic Cluster of Raw Materials

8.30-9.00        Registrering og netværk

9.00-9.05        Velkomst og kort intro til infrastrukturprojekter i Grønland v. Mads Qvist Frederiksen

9.05-9.15        Lufthavnsbyggeri og danske styrker v. Branchedirektør Michael Svane, DI Transport

9.15-9.40        Jagoda Egeland, Project Leader at the International Transport Forum, OECD

9.40-10.10      Københavns Lufthavn og erfaringer med byggeprojekter v. projektdirektør Kristoffer Plenge-Brandt

10.10-10.30    Pause

10.30-11.00    Kalaallit Airports A/S v. Johannus Egholm Hansen

11.00-11.15     Den finansielle model bag Grønlands tre nye lufthavne v. Deloitte

11.15-11.45     Panel med oplægsholderne

11.45-12.00    Networking

Tilmelding skal ske hurtigst muligt pga. pladsbegrænsninger.

Kalaallit Airports A/S: Nye lufthavne i Grønland

Praktisk info

Tidspunkt:

8:30-12:00, 25 juni 2018

Sted:
Dansk Industri
H.C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

Tilmelding:
Foregår gennem linket nedenfor. Tilmelding skal ske hurtigst muligt pga. pladsbegrænsninger

Tilmelding

SEMINAR Grønlandske lufthavnsprojekter

 
25. juni kl. 08.30 - 12.00 
  
Tilmeldingsfrist 22. juni
 
Medlemspris 500 kr.
Standardpris 900 kr.

Det er ikke længere muligt at tilmelde sig, da seminaret har været afholdt.

Relateret indhold