Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

30.01.19 DI Byg Nyheder

Sidelæns bevægelse i byggeriets konjunkturindikator

Konjunkturindikatoren for byggeriet skvulpede rundt i 2018, og det fortsætter i 2019.

Konjunkturindikatoren for byggeriet skvulpede rundt i 2018, og det fortsætter i 2019.

Indikatoren nåede op på -1 i januar, hvilket er en mindre forbedring sammenlignet med den foregående måned.  Forventningerne til ordrebeholdning er trukket lidt opad i januar, mens beskæftigelsen holder sig på et pænt højt niveau. Omkring hver fjerde virksomhed vurderer fortsat, at mangel på arbejdskraft begrænser produktionen. Igen viser målingen, at det primært er VVS og elinstallationer, der oplever den største mangel på hoveder og hænder.

Mens optimismen i byggebranchen har været ganske stabil i mange måneder, er den til gengæld dykket for industrien. Ligesom hos byggeriet, slår de forsigtige forventninger til ordrebeholdningen igennem. Det understreger, at opsvinget i dansk økonomi bliver mere moderat i det kommende år.

DI Byg forventer, at væksten i byggeriet når lidt over 4 procent i år 2019.

Relateret indhold