Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Getty
22.02.19 DI Byg Nyheder

Challenge: Hvordan kan vi bruge digitalisering til at skabe en mere bæredygtig byggesektor?

DTU afholder i samarbejde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen en challenge for studerende som et led i "Strategi for digitalt byggeri".

Challenge: Kom med forslag til konkrete løsninger på, hvordan de digitale muligheder kan udnyttes til at optimere byggeriets processer og ressourceforbrug, så byggeriet bliver mere bæredygtigt og effektivt.

De studerende skal konkurrere om at komme med forslag til, hvordan ny eller eksisterende digitale teknologier kan anvendes til at optimere byggeprocesser og ressourceforbrug til at skabe en mere bæredygtig og effektiv byggebranche. 40 procent. Dette er byggebranchens totale forbrug af energi i Europa. Det er også byggesektorens andel af den totale udledning af drivhusgasser på verdensplan. Desuden er byggeri i Europa ansvarlig for op til 30 procent af den totale mængde af affald. Derfor er der stort potentiale for at ændre og forbedre byggebranchen og gøre den mere bæredygtig – særligt ved hjælp af digitalisering.

Denne challenge leder efter løsninger, der fokuserer på, hvordan digitale muligheder kan anvendes til at skabe en mere bæredygtig og effektiv byggesektor. Derfor søges der svar på:

-          Hvordan kan digitalisering anvendes til at sikre, at materialer og forskellige opgaver håndteres på den mest bæredygtige og effektive måde?

-          Hvordan kan data indsamles og bruges til at støtte en udvikling mod et mere bæredygtigt og ressourceeffektivt byggeri, såvel som drift af bygninger?

-          Hvordan kan digitalisering sikre en bedre drift og optimering af on-site management?

Challengen afholdes i weekenden 22.-24. marts 2019 og finalen finder sted torsdag den 4. april 2019 kl. 17-21.

Kun fantasien sætter grænser for, hvordan byggeriet kan gøres mere effektivt, bæredygtigt og innovativt.

Emma Kirkeby
Skrevet af:

Emma Kirkeby

Relateret indhold