Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

29.03.19 DI Byg Nyheder

Behersket stemning i byggeriet

Danmarks Statistiks månedlige konjunkturbarometer viser en stabil, men fortsat behersket stemning i bygge- og anlægsbranchen. I marts 2019 ligger konjunkturindikatoren den på -2, mod -3 i både januar 2019 og februar 2019. I marts 2018 blev den målt til -1.

Byggebranchens forventninger til ordrebeholdning har være stabil det seneste årstid og er bedre end de foregående år. Mens der er udsigt til fortsat fremgang i byggeriet, ventes væksten i bygge- og anlægsbranchen dog at aftage gradvis i de kommende år. Det skyldes at boligbyggeri vil stige i mindre grad sammenlignet med de sidste par år.

Manglen på medarbejdere er fortsat et væsentligt problem for mange virksomheder og knap hver femte virksomhed vurderer i marts, at dette er en stor udfordring, som begrænser produktionen. Til sammenligning siger 14 procent af virksomhederne, at mangel på efterspørgsel er en produktionsbegrænsning mens blot 4 procent af virksomhederne oplever finansielle begrænsninger.

Med udsigt til behersket men fortsat fremgang i byggeriet, må det forventes, at manglen på medarbejdere inden for visse dele af byggeriet kun vil bliver endnu mere udbredt i de kommende år.

Foto: Danmarks Statistik

Relateret indhold