12.03.19 DI Byg Nyheder

Byggevareeksporten kravler langsomt op igen

Byggevareeksporten i januar 2019 havde en samlet værdi af knap 3,1 mia. kr., afslører de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Det er efterspørgslen fra det tyske og svenske marked, der trækker eksporten af byggevarer op, mens usikkerhed omkring Brexit påvirker salget til England negativt.

Lavere eksport end sidste år 

Sammenlignet med januar i fjor er eksporten af de danske byggematerialer omkring 250 mio. kr. lavere. I betragtning af, at eksporten til det engelske marked er udfordret, er den overordnede udvikling tilfredsstillinde, siger chefkonsulent Rikke Lysberg Bernbom, DI Byg.

En flot palette af produkter

Eksporttallene understreger, at Danmark har en flot palette af solide byggevareprodukter, der rækker fra energieffektive løsninger til flot design. Vi skal derfor værne om de rammer, som eksportvirksomhederne står over for, så udlandet fortsat vil efterspørge danske byggevareprodukter.

I januar 2019 er eksporten knap 3,1 mia. kr., hvor salget til de europæiske lande udgør knap 70% af eksporten. Med en eksport på omkring 500 mio. kr. i januar, er Tyskland er den største modtager af de danske byggevarer.

Relateret