Vinderne af Københavns fire erhverspriser 2019

Claudia Dons for Københavns Kommune
20.05.19 DI Byg Nyheder

DI Byg medlem vinder Københavns Erhverspris

DI Byg medlem, leverandør af værktøj og beslag Carl Ras A/S, er dette års vinder af Københavns Kommunes Erhverspris for Miljø, CSR og Socialøkonomiske virksomheder.

Københavns Kommune overrækker årligt fire erhverspriser til virksomheder, der bidrager til hovedstadens vækst. 

Stort tillykke til årets vindere af Københavns Erhvervspris – og titlen som byens bedste virksomheder. I formår at skabe vækst, flere arbejdspladser og grønne løsninger til København og går dermed foran på fornemste vis. Det stærke felt vidner også om en kæmpe styrke og diversitet i det københavnske erhvervsliv med så forskellige brancher repræsenteret Overborgsmester, Frank Jensen (S)

Carl Ras' fokus på CSR

Carl Ras er nomineret for at sætte social og miljømæssig ansvarlighed højt på dagsordenen, samtidig med at de skaber en solid forretning med en fornuftig vækst. Carl Ras indsamler og donerer brugt værktøj til projekter i udviklingslande, genanvender plastkrus, leverer varer på eldrevne scootere og samarbejder med organisationen Plastic Change. Læs mere om deres fokus på social ansvarlighed her. 

Virksomhedens indsats vækker stor glæde på Københavns Rådhus.

Det er fuldt fortjent, at Carl Ras tager prisen for CSR, miljøansvar og socialøkonomiske virksomheder. Det er imponerende, hvordan virksomheden yder en kæmpe indsats for både miljøet, udviklingslandene og mennesker, der har ryggen mod muren. Det er også min opfattelse, at Carl Ras med et godt eksempel påvirker byggebranchen til at hjælpe udsatte ledige med et job at stå op til hver dag og hjælpe dem videre i livet. Det er flot Beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V)

De fire vindere er udpeget af medlemmer af Københavns Erhvervsråd på baggrund af 19 nominerede virksomheder. Dommerkomiteen bestod i år af fire medlemmer fra Københavns Erhvervsråd:

  • Torben Möger Pedersen, adm. direktør, PensionDanmark
  • Yael Bassan, direktør, Copenhagen Bicycles
  • Nicklas Kany, adm. direktør, MentorDanmark
  • Dorthe Petersen, direktør, Meyers Madhus

Fakta om Københavns Erhvervspris

  • Københavns Erhvervspris blev uddelt for første gang i 2016.
  • Den fysiske pris er udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut og er fremstillet i beton. Prisens cirkulære udformning peger på Københavns Kommunes vision ”Københavnerfortællingen”, som handler om, at København skal være en by præget af vækst og livskvalitet. Samtidig afspejler prisen dialogen mellem kommunen og erhvervslivet: Byen giver til erhvervslivet, og erhvervslivet giver til byen.

Læs mere om prisens kriterier på https://www.kk.dk/erhvervspris.

Relateret