Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

30.08.19 DI Byg Nyheder

Kontrol af byggevarer i kontakt med drikkevand

Sikkerhedsstyrelsen vil i de kommende uger kontrollere, at produkter, der skal have kontakt med koldt drikkevand, lever op til de stillede krav.

Sikkerhedsstyrelsen får mange anmeldelser om, at byggevarer, der kommer i kontakt med drikkevand, ikke har de rigtige godkendelser. Derfor vil styrelsen i de kommende uger kontrollere, at produkter, der skal have kontakt med koldt drikkevand, lever op til de krav, der stilles til dem. Dokumentationen for et antal armaturer og blødgøringsanlæg vil blive set nærmere efter, og fabrikanter og importører bliver kontaktet og bedt om at sende den nødvendige dokumentation for deres produkt.

De danske regler fastslår, at byggevarer, der er i kontakt med drikkevand, skal være godkendt til dette, og der skal være dokumentation for det. Når byggevarer, der kommer i kontakt med koldt drikkevand, sælges i Danmark, skal de have en af fire godkendelser: 1) En dansk GDV-godkendelse, 2) et tysk DVGW-certifikat, 3) en hollandsk ATA-godkendelse/The Kiwa Water Mark eller 4) en svensk typegodkendelse.

Det er kun de fire godkendelser, der lever op til reglerne i Danmark. Når vi får en anmeldelse om et produkt, får vi ofte ingen eller forkerte typer dokumenter fra fabrikanten eller importøren. Men det er ikke tilstrækkeligt efter de danske regler, og derfor vil vi nu se nærmere på området. kontorchef Stine Pedersen, Sikkerhedsstyrelsen

Når Sikkerhedsstyrelsen kontakter en virksomhed, vil der blive bedt om dokumentation for godkendelsen af produktet og desuden om brugsanvisningen, så dokumenterne kan gennemgås. Resultaterne af kontrolindsatsen vil være klar i løbet af efteråret.

Reglerne om byggevarer i kontakt med drikkevand findes hos Trafikstyrelsen og kan læses her.

Emma Kirkeby
Skrevet af:

Emma Kirkeby

Relateret indhold