Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Danske virksomheder må og skal holde hjulene i gang. På byggeområdet er der fortsat mange muligheder for at holde byggepladserne åbne.

18.03.20 DI Byg Nyheder

Hold hjulene i gang - men gør det forsvarligt

Det er en fælles opgave mellem politikere, myndigheder og erhvervslivet at holde hjulene i gang. På byggeområdet er der fortsat mange muligheder for at holde byggepladserne åbne. Vi opfordrer også til at fremrykke teknisk service mv. i de mange bygninger, som står tomme på grund af hjemsendelser.

Vi står i en særdeles alvorlig situation på grund af risikoen for udbredelse af COVID-19. Der er allerede truffet – og der kan måske forventes flere – markante foranstaltninger, som har betydelige konsekvenser for dansk erhvervsliv, herunder også danske byggevirksomheder.

I DI har vi tillid til myndighedernes og regeringens vurdering af de nødvendige sundhedsmæssige tiltag.

Samtidigt er det dog vigtigt at understrege, at danske virksomheder må og skal holde hjulene i gang. Vi er i tæt dialog med regeringen for at sikre dette.

Vi opfordrer også kommunerne at fortsætte samarbejdet og udvis fleksibilitet overfor de private samarbejdspartnere, fremryk betalinger til dem og giv mulighed for nødpasning til privatansatte,

Udnyt at mange bygninger står tomme

På byggeområdet har vi foreslået fremrykning af renoveringsindsatser af kommunale bygninger, en ophævelse af anlægsloftet samt en opfordring til at gennemføre reparationer og installationer i de mange bygninger, som står tomme på grund af hjemsendelser.

Hold byggepladserne åbne

Vi opfordrer også til at holde byggepladserne åbne – i det omfang det er forsvarligt.

Det vil kræve at bygherrerne i samarbejde med entreprenører og håndværkere sikrer, at der kan opretholdes tilstrækkelig hygiejne, at der laves adgangskontrol, etableres små teams eller celler blandt håndværkerne for at undgå smitte, og at arbejdet på byggepladsens enkelte felter tilrettelægges meget nøje. Det er også muligt at bruge digitale værktøjer til byggestyring. Hvis dette alligevel er umuligt, er det vigtigt at få aftalt, hvad de kontraktretlige konsekvenser skal være.

I DI Byg arbejder vi løbende med at sikre den bedste brancherettede information her på hjemmesiden. På DI’s hjemmeside er der oprettet et særligt COVID-19 vejledningssite, som vi stærkt anbefaler.

Samtidigt er det dog vigtigt at understrege, at danske virksomheder må og skal holde hjulene i gang. Vi er i tæt dialog med regeringen for at sikre dette. Elly Kjems Hove, branchedirektør, DI Byg

Relateret indhold