Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

27.03.20 DI Byg Nyheder

Ny rapport med anbefalinger til regeringen fra Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren

Bygninger, broer og veje står for 30 pct. af Danmarks CO2-udledning. Bygge- og anlægsstyrelsen har derfor udarbejdet en rapport med deres anbefalinger til, hvordan Danmarks skal nå klimamålene for 2030.

Rapporten fra bygge- og anlægsstyrelsen indeholder konkrete forslag til regeringen om, hvilke indsatser som vil kunne bidrage til at nå målet om at reducere Danmarks CO2-udledning med 70% i 2030 samt at gøre Danmark til et forgangsland for reducering af CO2 for resten af verden.

Branchedirektør for DI Byg, Elly Kjems Hove, udtaler til dette: ”Virksomhederne i bygge- og anlægssektoren har lagt et fantastisk, stort og energisk arbejde i klimapartnerskaberne. Resultatet viser, hvor stor en rolle denne sektor spiller i at nå de ambitiøse klimamål. Det gælder både på byggepladserne, men især også for den grønne omstilling, hvor energieffektivisering, intelligente bygninger og klimavenligt byggeri er en forudsætning for fremtiden.”

Rapportens anbefalinger bygger på fem grønne byggesten:

  1. Intelligent styring og energirenovering – 1,2 mio. ton CO2/år
  2. Fra sort til grøn opvarmning – 1,8 mio. ton CO2/år
  3. CO2-regnskab for bygninger – 1,1 mio. ton CO2/år
  4. Fossilfri byggepladser – 550.000 ton CO2/år
  5. Energimærker til alle bygninger

Elly Kjems Hove tilføjer i denne sammenhæng: ”Når eftervirkningen fra COVID-19 har lagt sig, bliver klimaet den næste store udfordring vi i sektoren skal tackle. Derfor skal vi huske, at holde fast i disse tiltag, når Danmark er tilbage i gear igen.”

Hvis anbefalinger fra bygge- og anlægsstyrelsen følges, forventes det at medføre en samlet CO2-reduktion på 5.800.000 ton CO2/år. Det svarer til en femtedel af den nødvendige CO2-reduktion i det danske samfund frem til 2030.

Læs den fulde rapport her

Relateret indhold