Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Foto: Colourbox

07.05.21 DI Byg Nyheder

Arbejder din virksomhed med grøn omstilling? Så kan I nu vinde priser!

Arbejder din byggevirksomhed aktivt med grøn omstilling, oplevelseskvalitet og bæredygtigt byggeri, for eksempel gennem cirkulær tænkning og praksis? Det kan I nu blive anerkendt for i konkurrencen om NEW EUROPEAN PRIZES. Frist for deltagelse i konkurrencen er den 31. maj.

New European Bauhaus er et initiativ fra EU-Kommissionen, der bygger på ambitionen om at fremskynde grøn omstilling og bidrage til en bæredygtig og social genopretning efter coronakrisen. Det er et tværfagligt projekt, hvor den rådgivende bestyrelse består af eksterne eksperter, herunder forskere, designere, kunstnere, planlæggere samt civilsamfundet. Fra nu og frem til sommeren 2021 vil EU-Kommissionen gennemføre deltagelsesprocessen, som skal resultere i oprettelsen af et netværk med fem grundlæggende Bauhaus i 2022, der skal placeres i forskellige EU-lande.

New European Bauhaus kommer fra EU-Kommissionens initiativ - Renovation Wave -, hvor ambitionen er at energirenovere 35 mio. bygninger for at opfylde EU’s CO2-reduktionsmål på mindst 55 pct. i 2030. Du kan læse mere om Renovation Wave her.

Formålet med New European Bauhaus

Formålet med New European Bauhaus er at løse globale udfordringer med hjælp fra eksisterende viden, erfaring og kapacitet lige så vel som nye visioner, ideer og løsninger. I forbindelse med initiativet uddeles priser, der anerkender og fejrer allerede eksisterende præstationer, eller støtter den yngre generation til yderligere at udvikle nye koncepter og ideer. Så hvis din virksomhed arbejder med bæredygtig omstilling af byggeriet, både gennem allerede afprøvede metoder eller med nye ideer, kan I ansøge og vinde priserne.  

New European Bauhaus priser gives i 10 forskellige kategorier, hvori der er to parallelle konkurrence-tråde:

  • New European Bauhaus Awards for existing completed examples/projects (30.000 euro)
  • New European Bauhaus Rising Stars for concepts or ideas submitted by young talents aged 30 or less (15.000 euro)
Hvad skal der til for at vinde?

I bedømmelsen af New European Bauhaus Awards vurderes projekterne ud fra hvorvidt de: 

  • Demonstrerer hvordan kerneværdierne bæredygtighed, æstetik og social inklusion er blevet forfulgt og kombineret på en eksemplarisk måde i forhold til den specifikke kategori. (40/100 point)
  • Demonstrerer resultater/virkninger af projektet i forhold til det forventede under ansøgte kategori. (20/100 point)
  • Inddrager borger og vise fordelene ved involveringen. Specifik værdi tildeles kvaliteten af ​​inddragelsen af ​​borgere og civilsamfundet i udformningen og/eller gennemførelsen af ​​projektet. (20/100 point)
  • Er af innovativ dimension i forhold til almindelig praksis. (10/100 point)
  • Har høj potentiale for overførsel til forskellige sammenhænge, ​​baseret på klar dokumentation og kommunikation af metode og principper. (10/100 point)

Skal din virksomhed vinde én af priserne, eller har du lyst til at høre mere? Læs mere om initiativet og deltagelse i konkurrencen på NEW EUROPEAN PRIZES eller download guide til ansøgning her

Ansøgningsfrist

Obs: Ansøgningen skal være på engelsk og deadline er den 31. maj 2021. 

Relateret indhold