Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

30.08.21 DI Byg Nyheder

Briterne har udskudt implementeringen af UKCA-mærkning

Storbritannien udskyder implementeringen af UKCA-mærkning et år. Danske eksportører kan derfor fortsat bruge CE-mærket ved salg af byggevarer til briterne frem til 1. januar 2023.

Eksporterer din virksomhed byggevarer til Storbritannien? Så kan I nu ånde lettet op, hvis I er bagud med at få styr på UKCA-mærkningen. Den britiske ambassade i Danmark gav i sidste uge besked om, at de eksisterende EU-produktkrav forlænges og vil være gældende i et år mere - frem til den 1. januar 2023. Dette betyder, at din virksomhed kan vente et år med at tage UKCA-mærket i brug, når I eksporterer til Storbritannien. UKCA-mærkning vil i fremtiden erstatte CE-mærkningen i Storbritannien. En mærkning, som ellers bruges til handel på tværs af landegrænser i EU.

Grunden til den forlængede tidsfrist tilskrives coronaepidemien, som har påvirket mange virksomheder hårdt.

Hvis du vil vide mere, kan du læse mere om forlængelsen her. Dertil afholder Eventbrite torsdag den 2. september et webinar om fremtidig eksport til Storbritannien, som du kan tilmelde dig her.

Relateret indhold