Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

DI Byggeri

Arbejdsmarkedsbarometret

Er byggeriet overophedet? Og hvordan står det til med flaskehalsene på arbejdsmarkedet?

Er dansk økonomi og arbejdsmarkedet ved at overophede? Det ville i hvert fald være ren ”Komiske Ali” at påstå, at byggeriet ikke har store udfordringer med rekruttering af kompetente medarbejdere. På den anden side skal man heller ikke råbe ”Ulven kommer” i tide og utide.

For at få nuancerne med i debatten om mangel på arbejdskraft, har DI Byggeri lavet sit eget overophedningsbarometer, der hver måned tager pulsen på arbejdsmarkedet. Både for bygge- og anlægsbranchen og for det samlede private arbejdsmarked.
I øjeblikket befinder byggeriet sig højt oppe i det gule felt. DI Byggeris arbejdsmarkedsbarometer samler tre forskellige nøgletal, der hver især fortæller noget om travlheden på arbejdsmarkedet, til en samlet overophedningsindikator:

 

Sådan har vi gjort - læs vores metodenotatet her.

 

 

 

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold