DI Byggeri

Håndværkerfradraget

Vær opmærksom på, at håndværkerfradraget afskaffes fra den 1. april 2022. Hvis en kunde skal nå at gøre brug af fradraget, skal arbejdet være udført og faktureret inden den 1. april 2022, og fakturaer skal være betalt inden den 1. juni 2022.

Håndværkerfradraget afskaffes

Læs mere om afskaffelsen af håndværkerfradraget her.

Fradrag på op til 18.700kr. i 2020

I 2020 er det årlige fradrag pr. person 12.500 kr. til energiforbedringer og 6.200 kr. til serviceydelser som f.eks. rengøring. Der er kun fradrag for arbejdsløn, ikke for materialeforbrug. For at kunne udnytte håndværkerfradraget skal der betales elektronisk, f.eks. med dankort, MobilePay eller netbank.

Udover energirenovering og klimasikring af boligen, kan der også fås fradrag for tilslutning til bredbånd og installation af tyverialarmer.

Har dine kunder spørgsmål til håndværkerfradraget?

DI Byggeri har lavet to foldere, der giver både dig og dine kunder svar på en lang række spørgsmål vedrørende håndværkerfradraget, bl.a. hvilke ydelser, der er dækket, fradragsbeløb, betingelser mm.

Download folderne og giv dem til dine kunder f.eks. i forbindelse med tilbudsgivning.

Dine kunder kan fortsat få fradrag for håndværksarbejde udført i 2018: For at få fradrag i 2018 for arbejde udført i 2018, skal arbejdet være betalt senest den 28. februar 2019.

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold