Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

DI Byggeri

Håndværkerfradraget

Boligejerne har mulighed for at få fradrag til energiforbedringer og klimasikring. Håndværkerfradraget har gennem årene levet en omskiftelig politisk tilværelse, men fradraget blev i 2017 gjort permanent i den nuværende ”grønne” form.

Fradrag på op til 18.700kr. i 2020

I 2020 er det årlige fradrag pr. person 12.500 kr. til energiforbedringer og 6.200 kr. til serviceydelser som fx rengøring. Der er kun fradrag for arbejdsløn, ikke for materialeforbrug. For at kunne udnytte håndværkerfradraget skal der betales elektronisk, fx med dankort, MobilePay eller netbank.

Udover energirenovering og klimasikring af boligen, kan der også fås fradrag for tilslutning til bredbånd og installation af tyverialarmer.

Har dine kunder spørgsmål til håndværkerfradraget?

Dansk Byggeri har lavet to foldere, der giver både dig og dine kunder svar på en lang række spørgsmål vedrørende håndværkerfradraget, bl.a. hvilke ydelser, der er dækket, fradragsbeløb, betingelser mm.

Download folderne og giv dem til dine kunder fx i forbindelse med tilbudsgivning.

Dine kunder kan fortsat få fradrag for håndværksarbejde udført i 2018: For at få fradrag i 2018 for arbejde udført i 2018, skal arbejdet være betalt senest den 28. februar 2019.

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold