DI Byggeri

Politik for mikrovirksomheder

En erhvervspolitik for de mindste virksomheder. DI Byggeri fremlægger 12 anbefalinger til gavn for alle mikrovirksomheder, som er lige til at gå til og forholdsvist billige at gennemføre.

Læs vores 12 anbefalinger her

Vigtige, små virksomheder bliver overset

De mindste virksomheder med under 10 ansatte udgør 93 % af alle virksomheder, og står for en fjerdedel af samfundets omsætning. andel af beskæftigelsen bliver notorisk undervurderet, når man ser på antallet af ansatte. Halvdelen af mikrovirksomhederne i Danmark er nemlig enkeltmandsvirksomheder. Inklusive de selvstændige er der således i omegnen af 650.000 faktisk beskæftigede personer i de danske mikrovirksomheder. Men politisk bliver de mindste virksomheder overset. DI Byggeri har talt op, at kun 4 % af de sidste 10 års erhvervs- og vækstpolitiske initiativer har rettet sig direkte mod etablerede mikrovirksomheder.

”Små” udfordringer

I bygge- og anlægsbranchen har 9 ud af 10 virksomheder også under ti ansatte, og de er ligeså udfordrede af deres størrelse som mikrovirksomhederne i andre brancher. De mindste virksomhed er dårligere økonomisk sikret end mange lønmodtagere, trækker det største bureaukratiske læs og er underrepræsenterede i den offentlige erhvervsfremmeindsats. Derfor er udfordringerne blandt de små virksomheder også samfundsmæssig udfordring.

Ny erhvervspolitik

Det vil DI Byggeri gøre op med. Således har DI Byggeri udarbejdet 12 anbefalinger til Regeringen for at fremme vilkårene for landets mindste, men vigtige, virksomheder.

Hent de 12 anbefalinger for erhvervspolitik til mikrovirksomheder, og læs flere detaljer om anbefalingerne i nedenstående beregningsnotater.

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold