DI Byggeri

Rent drikkevand og sanitet

Alle skal have adgang til sikkert og billigt drikkevand inden 2030. Det kræver blandt andet investeringer i infrastruktur og i bedre sanitære faciliteter. DI Byggeris medlemmer producerer rensningsanlæg og medvirker til at lave vandopsamling af regnvand – både i Danmark og i resten af verden. Flere virksomheder i branchen arbejder målrettet med at reducere den forurening og de aftryk, deres arbejde efterlader på verdens ressourcer. En indsats, der medvirker til at sikre, at vi i fremtiden har rent drikkevand på jorden.

Drikkevandsledning fornyet i Sankt Petersborg

Efter en oversvømmelse af den østlige bydel i Skt. Petersborg i 2013 blev områdets forsyningsledninger inspiceret. Der blev fundet indtil flere lækager på nogle af de vigtigste hovedvandledninger, der forsyner Sankt Petersborg med rent vand. Rørledningerne var placeret tæt på hovedbanen mellem Skt. Petersborg og Ekatarinburg, hvilket skabte stor risiko for oversvømmelser på togsporene. Derfor havde vandselskabet Skt. Petersborg Vodokanal brug for en sikker og hurtig løsning for at undgå flere lækager og oversvømmelser.

De eksisterende drikkevandshovedledninger bestod af Ø1200mm beton og stålrør. For at undgå, at hele området skulle graves op og de gamle rør udskiftes, valgte Aarsleff, som stod for opgaven, at gøre brug af No-Dig-metoden. En metode hvor en strømpeforing bliver installeret inde i den eksisterende ledning. No-Dig-metoden fornyer systemet og minimerer forstyrrelser for både infrastrukturen og beboerne i området.

I alt blev fire kilometer DN1200mm hovedvandledning fornyet. Rørene blev fornyet med Aarsleffs godkendte drikkevandssystem – et CIPP-system bestående af en PAA-PSL-Liner™. På grund af diameteren og længden blev de største forringer imprægneret på stedet før installation.

Læs mere om Aarsleffs arbejde med renovering af drikkevandsledninger i Sankt Petersborg her

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold