Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

DI Byggeri

Ventetid på byggetilladelser 2021

En analyse viser, at der er store forskelle på, hvor langt tid borgere og virksomheder skal vente på at få lov til at gå i gang med at bygge.

Kommunerne bruger i gennemsnit 52 dage på at behandle en byggesag, når alle relevante informationer er modtaget. Den hurtigste kommune bruger i gennemsnit fire dage på at sagsbehandle, mens den langsomste kommune i gennemsnit bruger 192 dage. I 45 af landets kommuner skal borgere og virksomheder i gennemsnit vente over 50 dage på at få behandlet en byggesag, mens kun tre kommuner har en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på under 14 dage.

Tallene viser tydeligt, at kompetencerne til at vurdere en byggesag stadig varierer meget fra kommune til kommune. Det er ikke hensigtsmæssigt, når det bliver en bremseklods for virksomheder og borgere, der gerne vil bygge nyt eller udvide. Torben Liborius, underdirektør, DI Byggeri

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold