DI Byggeri

Ventetid på byggetilladelser 2022

I 2021 blev der behandlet i alt 42.809 byggesager i landets kommuner, hvilket svarer til en stigning på ca. 12 pct. i forhold til 2020. Det høje aktivitetsniveau er dog også smittet af på den gennemsnitlige byggesagsbehandlingstid, der er steget fra 52 dage i 2020 til 63 dage i 2021.

Landets kommuner bruger i gennemsnit 63 dage på at behandle en byggesag, når alle relevante oplysninger er modtaget. Der er dog store regionale forskelle på, hvor lang tid det tager kommunerne at behandle en byggesag. I Hovedstadsområdet og Nordsjælland bruger kommunerne længst tid på at behandle en byggesag. Her tager det i gennemsnit henholdsvis ca. 3,5 og 2,5 måneder, mens det i Sydjylland samt i Midt- og Vestjylland tager lidt over en måned at få behandlet en byggesag.

Tallene viser tydeligt, at kompetencerne til at vurdere en byggesag stadig varierer meget fra kommune til kommune. Det er ikke hensigtsmæssigt, når det bliver en bremseklods for virksomheder og borgere, der gerne vil bygge nyt eller udvide. Torben Liborius, underdirektør, DI Byggeri

Har du spørgsmål, eller vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte DI Byggeri

Relateret indhold