Arrangement

Mentor for din lærling

Bliv bedre til at forstå og udvikle din lærling. En mentor skal hjælpe lærlinge med at få succes på jobbet. På dette kursus klæder vi dig derfor på til mentorrollen, så du kan hjælpe lærlingene i din virksomhed med at få en god start på deres arbejdsliv.

Indhold

På dette kursus ruster vi dig til at kunne varetage rollen som mentor. Det gør vi bl.a. ved at forberede dig på, hvordan du kan møde de unges spørgsmål, udfordringer og forventninger til arbejdspladsen.

Én af de udfordringer, som vi bl.a. giver dig redskaber til at hjælpe dem med er, hvordan de bedst finder balancen mellem skole, fritid og virksomhed.

På kurset får du udleveret en mentorplan og et arbejdshæfte, der hjælper dig med at få en personlig afklaring på din rolle og planlægning i forhold til din eller dine lærlinge. I hæftet får du også hjælp til, hvordan du evaluerer samarbejdet med lærlingene.

Program

  • Hvad er en mentor?
  • Rollen som mentor og mentee
  • Generation Z – hvem er de, og hvordan motiveres de?
  • Hvordan lærer din mentee bedst? Og hvordan understøtter du den læring?
  • Videndeling og inspiration til egen mentorrolle.

Undervisningsform

De fleste lærer bedst ved at afprøve tingene i praksis. Undervisningen veksler derfor mellem indlæg, øvelser og gruppearbejde, så du virkelig får teorien under neglene.

Forventet udbytte

Du får først og fremmest indblik i, hvordan du kan varetage og udvikle din rolle som lærling. Samtidig får du værktøjer til at strukturere samarbejdet og udviklingen hos din lærling.

Målgruppe

Medarbejdere, der er udpeget eller har interesse i at blive udpeget som mentor for lærlinge og yngre medarbejdere i virksomheden.

Afmeldingsbetingelser

Sektionerne dækker ikke afmeldingsgebyrer og udeblivelser. 'Dansk Byggeris' afmeldingsbetingelser er gældende. Afmelding mere end fem uger før kursusstart er omkostningsfrit. Ved afmelding fem til to uger før kursusstart betales 50 % af kursusprisen. Ved afmelding senere end to uger før kursusstart betales fuld pris.