Kursus

Byggeriets lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse for AMO

Få konkret viden om arbejdsmiljø samt metoder til at arbejde systematisk og målrettet for at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på din arbejdsplads.

Foto: Getty

På denne brancherettede uddannelse lærer du bl.a., hvad der skal til for at skabe et godt samarbejde om et sundt arbejdsmiljø på bygge- eller anlægspladsen og i din virksomhed. Det gøres gennem eksempler fra virkeligheden og via praksisnære øvelser.

 

Forventet udbytte

Du får konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at arbejde systematisk og målrettet for at fremme et sikkert ogsundt arbejdsmiljø på din arbejdsplads

Målgruppe

Kommende og nuværende medlemmer af virksomhedens arbejdsmiljøorganisation, som efter loven skal gennemføre den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse. Kurset er også relevant for andre, der skal beskæftige sig med deres virksomheds arbejdsmiljø, dog primært inden for bygge- og anlægsbranchen.

Kursets centrale fokuspunkter er:
  • Opgaver og pligter for dig, arbejdsmiljøorganisationen og andre
  • Arbejdspladsvurdering (APV) som aktiv proces
  • Analyse og forebyggelse af arbejdsskader
  • Påvirkning af holdninger til et forbedret arbejdsmiljø
  • Udvikling af det psykiske arbejdsmiljø, trivsel og samarbejde
Én fast underviser og relevante gæsteundervisere

På uddannelsen vil du få en fast underviser. Ud over dette bliver uddannelsen også krydret med indspark fra vores interne arbejdsmiljøafdeling, Byggeriets Arbejdsmiljøbus, Arbejdstilsynet m.fl. Det giver både variation i undervisningen og indsigter direkte fra landets bygge- og anlægsprojekter.

Efter-/videreuddannelse og netværk

Når du deltager på arbejdsmiljøuddannelsen hos DI Byggeri, adskiller vi os bl.a. ved at kunne tilbyde dig relevant (og lovpligtig) efter- og videreuddannelse. Og ud over dette kan du blive medlem af et netværk for andre uddannede arbejdsmiljørepræsentanter og -ledere. På den måde hjælper vi dig på flere måder med at udvikle dine kompetencer i årene, der kommer efter endt uddannelse.

Uddannelsen tilbydes også online

Uddannelsen er modulopbygget på 37 timer. Den kan også gennemføres online med tilstedeværelse på første dag og de resterende dage online. Læs mere om vores hybride arbejdsmiljøudannelse for AMO her.

Erik Vestergård

Erik Vestergård

Chefkonsulent

Fagligt ansvarlig

Mathilde Fischer

Mathilde Fischer

Sekretær

Praktisk ansvarlig