Kursus

Byggeriets lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse for AMO

Få konkret viden om arbejdsmiljø samt metoder til at arbejde systematisk og målrettet for at fremme et sikkert og sundt arbejdsmiljø på din arbejdsplads.

Foto: Getty

På denne brancherettede uddannelse lærer du bl.a., hvad der skal til for at skabe et godt samarbejde om et sundt arbejdsmiljø på bygge- eller anlægspladsen og i din virksomhed. Det gøres gennem eksempler fra virkeligheden og via praksisnære øvelser.

 

Forventet udbytte

Du får konkret viden om arbejdsmiljø og metoder til at arbejde systematisk og målrettet for at fremme et sikkert ogsundt arbejdsmiljø på din arbejdsplads

Målgruppe

Kommende og nuværende medlemmer af virksomhedens arbejdsmiljøorganisation, som efter loven skal gennemføre den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse. Kurset er også relevant for andre, der skal beskæftige sig med deres virksomheds arbejdsmiljø, dog primært inden for bygge- og anlægsbranchen.

Kursets centrale fokuspunkter er:
  • Opgaver og pligter for dig, arbejdsmiljøorganisationen og andre
  • Arbejdspladsvurdering (APV) som aktiv proces
  • Analyse og forebyggelse af arbejdsskader
  • Påvirkning af holdninger til et forbedret arbejdsmiljø
  • Udvikling af det psykiske arbejdsmiljø, trivsel og samarbejde
Én fast underviser og relevante gæsteundervisere

På uddannelsen vil du få en fast underviser. Ud over dette bliver uddannelsen også krydret med indspark fra vores interne arbejdsmiljøafdeling, Byggeriets Arbejdsmiljøbus, Arbejdstilsynet m.fl. Det giver både variation i undervisningen og indsigter direkte fra landets bygge- og anlægsprojekter.

Efter-/videreuddannelse og netværk

Når du deltager på arbejdsmiljøuddannelsen hos DI Byggeri, adskiller vi os bl.a. ved at kunne tilbyde dig relevant (og lovpligtig) efter- og videreuddannelse. Og ud over dette kan du blive medlem af et netværk for andre uddannede arbejdsmiljørepræsentanter og -ledere. På den måde hjælper vi dig på flere måder med at udvikle dine kompetencer i årene, der kommer efter endt uddannelse.

OBS: Vær opmærksom på, at din tilmelding gælder ét og samme kursusforløb. Det er således ikke muligt at tage enkeltdage eller moduler på et andet hold. Eneste undtagelse er afbud på grund af egen sygdom, og i disse tilfælde betaler deltageren for udgifterne til erstatningsdagene.  

Moduler på kurset

Moduler på kurset

Erik Vestergård

Erik Vestergård

Chefkonsulent

Fagligt ansvarlig

Bettina Ougaard

Bettina Ougaard

Kursuskoordinator

Praktisk ansvarlig

Jeg synes, at kurset har været rigtig godt. Jeg har lært en masse og fået nogle gode værktøjer, som jeg kan tage med mig, ikke kun som arbejdsmiljørepræsentant, men også som kollega. Christian Hansen, Chauffør og arbejdsmiljørepræsentant hos DK Beton
Jeg tænkte ’Nøj det bliver tungt det her’ med de 7-8 timer om dagen, men det blev stik modsat. Jeg synes, Erik underviser på en god måde med korte pauser hver 25. minut. De forskellige opgaver og udfordringer gør Erik sjove. Vi er oppe og lave opgaver rundt i huset både udenfor og indenfor, i stedet for at sidde på vores stole og terpe paragraffer igennem, som var det, jeg frygtede, at vi skulle. Så jeg er blevet positivt overrasket. Henrik Larsen, Stilladsmontør og arbejdsmiljørepræsentant i Dansk Stillads Service