14.01.20 DI Byggeri Nyheder

Byggebranchen bliver mere og mere digital

Dansk Byggeri og BASIT har gennemført deres årlige it-analyse. Analysen viser, at bygge- og anlægsbranchen er blevet endnu bedre til at skifte papir og blyant ud med it-værktøjer. Læs it-analysen her.

Ifølge Dansk Byggeris it-analyse har mere end 50 % af Dansk Byggeris medlemmer indkøbt it-værktøjer inden for det seneste år.

”Rigtig mange af vores medlemsvirksomheder ved, at it kan være med til at skabe en mere effektiv og konkurrencedygtig forretning. Derfor ser vi også generelt i branchen en stigende interesse for it,” fortæller direktør, Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Papir og ringbind er på vej ud

Martin Profit Jakobsen, adm. direktør i BASIT, bekræfter branchens stigende interesse for it. Han har blandt andet selv hjulpet mange håndværks- og entreprenørvirksomheder med at vælge og implementere it-løsninger, så de understøtter virksomhedens aktiviteter.

”Vi lavede den første it-analyse i 2013. Her foregik 70 % af virksomhedernes tidsregistrering på papir, mens kun 5 % foregik via en digital løsning. Til sammenligning er der i dag kun 30 % af virksomhederne, der tidsregistrerer på papir, mens snart 60 % tidsregistrerer digitalt,” fortæller han.

Den samme tendens kan han se inden for kvalitetssikring, hvor den papirbaserede kvalitetssikring næsten er halveret inden for de seneste fem år.

Implementering af it-værktøjer skaber udfordringer

Hvis du spørger Martin Profit Jakobsen, er det derfor ikke længere it-investeringerne, der udfordrer virksomhederne, men snarere implementeringen af værktøjerne.

”Virksomhederne investerer i it, fordi det er en måde at fremtidssikre virksomheden på. Men vi oplever, at mange har udfordringer med at få det maksimale ud af deres it-løsninger. Derfor er implementering også netop hovedfokus på dette års it-messe den 4. februar 2020 i Taastrup og den 5. februar 2020 i Aarhus,” fortæller han.

Se it-analysen her

Relateret indhold