07.01.20 DI Byggeri Nyheder

Hvornår skal du bruge en certificeret rådgiver til byggesagsbehandling?

Bygningsreglementets nye regler for teknisk byggesagsbehandling er trådt i kraft. Derfor skal du alliere dig med en certificeret rådgiver, når du søger om byggetilladelser. Læs hvornår du skal bruge en certificeret rådgiver, og hvor du kan finde en certificeret rådgiver.

Brand og statik er de to vigtigste områder for sikkerheden i bygninger. Brand- og konstruktionsklasserne bruges til at fastlægge de krav, der stilles til en bygningskonstruktion. Derudover bruges de til at stille krav til de projekterendes og de udførendes kompetencer.

Certificeret rådgivning i brand- og konstruktionsklasserne 2, 3 og 4

I skemaet kan du se, hvornår du skal bruge en certificeret rådgiver og til hvilket niveau, han skal være certificeret. Når du søger om byggetilladelser i brand- og konstruktionsklasserne 2, 3 og 4, skal du alliere dig med en certificeret rådgiver inden for enten brand eller statik.

 

 

KK1 / BK1

KK2 / BK2

KK3 / BK3

KK4 / BK4

Ingen krav

X

 

 

 

Rådgiver certificeret til klasse 2

 

X

 

 

Rådgiver certificeret til klasse 3 & 4

 

 

X

X

Rådgiver certificeret til tredjepartskontrol

 

 

 

X

Ingen krav i konstruktions- og brandklasse 1

Til byggeprojekter i konstruktionsklasse 1 og brandklasse 1 er der IKKE krav om, at der skal tilknyttes en certificeret statiker/brandrådgiver. Dog skal du være opmærksom på, at du skal dokumentere, at byggeriet overholder bygningsreglementets krav til statik og brand.

Krav til en certificeret rådgiver

Konstruktionsklasserne bruges også til at fastlægge, hvilke kompetencer en certificeret rådgiver skal have. En rådgiver, der er certificeret til klasse 3 / 4, vil kunne virke i klasse 2, men en rådgiver, der er certificeret til klasse 2, vil ikke kunne virke i klasse 3 / 4.

Her kan du finde en certificeret rådgiver

Har du brug for en certificeret rådgiver, kan du finde en liste med navne og kontaktinformationer i bygningsreglementet. Du finder listen i kapitlet med ”Andre vejledninger”.

Find en certificeret rådgiver

Læs mere om brand- og konstruktionsklasser samt status på ordningen

Relateret indhold