Foto: Getty Images

10.11.20 DI Byggeri Nyheder

Regeringen vil hæve håndværkerfradraget

Regeringen vil tæt på tredoble håndværkerfradraget for at holde gang i økonomien under krisen. Det meldte Finansministeriet ud i en pressemeddelelse i går. Regeringens forslag er både godt nyt for de danske boligejere, den grønne omstilling og ikke mindst håndværksvirksomhederne.

Helt konkret foreslår regeringen en udvidelse af boligjobordningen, kendt som håndværkerfradraget, som en del af forhandlingerne af finansloven og en grøn genstart af Danmark. Med en udvidelse af håndværkerfradraget bliver det muligt at få et større fradrag for både håndværksarbejde og serviceydelser, end det er i dag.

Formålet med forslaget er netop at støtte serviceerhvervet og fremme private grønne investeringer, skriver Finansministeriet på deres hjemmeside. I dag er håndværkerfradraget samlet på 19.200 kr. per person, men regeringen foreslår at hæve loftet til samlet 50.000 kr. per person.

Fradraget skal være enkelt at forstå

Selvom der er ros og hente til regeringen for forslaget, peger underdirektør Torben Liborius dog på, at fradraget bør være nemt at forstå.

- I DI Dansk Byggeri roser vi regeringen for at øge håndværkerfradraget, det hjælper den grønne omstilling i parcelhusdanmark. Fradraget bør være enkelt at forstå, så når regeringen hæver fradragets skatteværdi for serviceydelser, bør det også ske for håndværk. Det er vigtigt og godt, at regeringen her viser, at den anser ordningen som et værdifuldt og virksomt instrument til både grøn omstilling og grøn genstart, pointerer han.

DI tager godt i mod regeringens udspil

Forslagene falder også i god jord hos Dansk Industris administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen. Det skriver DI Business, hvor Lars Sandahl Sørensen udtaler:

- Vi skal virkelig lægge kræfter i holde gang i hjulene i denne svære tid og samtidig konstant holde fokus på den grønne omstilling. Derfor er det glædeligt, at regeringen vil udvide boligjobordningen, så danskerne får et større incitament til at forbedre deres boliger og få hjælp i hjemmet. Det har vi arbejdet hårdt for, og det vil være til stor gavn for både danskere, byggevirksomheder og servicevirksomheder over hele landet.

Læs hele artiklen i DI Business ved at klikke her

Torben Liborius

Torben Liborius

Underdirektør, Chef for Dansk Infrastruktur

  • Direkte +45 7216 0106
  • Mobil +45 2332 3495
  • E-mail tli@di.dk

Relateret indhold