Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Foto: Getty Images

07.12.20 DI Byggeri Nyheder

Revideret coronavejledning

I takt med at smitten med COVID-19 breder sig, tilpasses vejledningen til bygge- og anlægsbranchen løbende. Derfor er DI Dansk Byggeri, i regi af BFA-BA, ude med en ny og revideret udgave af vejledningen fra foråret.

I bygge og anlægsbranchen er vi fortsat fast besluttet på at bidrage til at mindske smitten med COVID-19 på byggepladser. Derfor har Branchefællesskabet for Bygge & Anlæg endnu engang revideret coronavejledningen, som beskriver, hvordan arbejdet på landets byggepladser kan fortsætte på en forsvarlig måde.

Nye krav til vandrende arbejdstagere

Den nye udgave af branchevejledningen indeholder blandt andet en udvidet vejledning til, hvordan du forholder dig til de nye krav om vandrende arbejdstagere. Personer, med bopæl i højrisikolande der rejser ind i Danmark med et anerkendelsesværdigt formål, herunder som arbejdstager, skal nu kunne fremvise en attest på en negativ COVID-19-test. Testen må maksimalt være taget 72 timer før indrejsen.

Øget fokus på boligforhold

Arbejdsgivere, der sørger for indkvartering, skal være opmærksomme på Sundhedsstyrelsens retningslinjer ”Forebyggelse af smittespredning med ny Coronavirus i boliger for tilrejsende arbejdstagere”.

Pjecen giver anbefalinger til rengøring, indretning, indeklima og udluftning samt isolation af mistænkte eller påvist smittede medarbejdere.

Transport med afstand

Den revideret udgave af branchevejledningen indeholder også råd og vejledning til, hvordan du skal forholde dig til transport og samkørsel. Det anbefales, at samkørsel i videst muligt omfang begrænses, og at der findes transportmåder, hvor der kan holdes den nødvendige afstand. Det anbefales, at den nødvendige transport foregår med så få personer som muligt og med minimum en meters afstand mellem personerne i bilen.

Ved samkørsel med mere end to personer opfordres man til at anvende mundbind. Dette gælder også transport til og fra arbejde. Sundhedsmyndighederne fraråder, at man bruger bilen som pauserum for flere personer – fx til frokost - for at undgå smitte fra COVID-19.

Læs vejledningen her.

Vejledningen findes fortsat på  seks sprog: engelsk, tysk, italiensk, polsk, litauisk og rumænsk.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakt DI Dansk Byggeris Arbejdsmiljøafdeling på tlf. 3377 3377

Mette Møller Nielsen

Mette Møller Nielsen

Chef for Arbejdsmiljø Byggeri

  • Direkte +45 7216 0297
  • Mobil +45 2245 4772
  • E-mail mmn@di.dk

Relateret indhold