Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

17.02.20 DI Byggeri Nyheder

De hyppigste arbejdsmiljøproblemer i 2019

En ny opgørelse over reaktioner fra Arbejdstilsynet viser, hvilke arbejdsmiljøproblemer Arbejdstilsynet har reageret på i 2019. "Fald til lavere niveau på over en halv meter" topper listen og udgør hele 36 % af alle reaktioner, der er givet i bygge- og anlægsbrancherne. Se listen og få Dansk Byggeris vejledning til at løse problemerne.

Arbejdstilsynets opgørelse viser, at de tilsynsførende har været fremme med blokken over 19.000 gange i løbet af 2019 på tværs af alle brancher. 5.752 af disse reaktioner, svarende til 29 %, er givet i bygge- og anlægsbranchen.

Tre hyppigste arbejdsmiljøproblemer

Optællingen viser også de tre hyppigste arbejdsmiljøproblemer, som Arbejdstilsynet er stødt på i det foregående år på tværs af alle brancher:

  1. Fald til lavere niveau på over en halv meter
  2. Manglende sikkerhed ved anvendelse af maskiner, anlæg og trykbærende udstyr
  3. Støv og dampe der belaster luftvejene.

”Fald til lavere niveau på over en halv meter” udgør 36 % af alle reaktioner givet i bygge- og anlægsbranchen.

Se hele opgørelsen på Arbejdstilsynets hjemmeside

Få hjælp her

Døjer din virksomhed med nogle af disse arbejdsmiljøproblemer, så kan du finde vejledning her:

Fald til lavere niveau

Manglende sikkerhed ved anvendelse af maskiner, anlæg og trykbærende udstyr

Farlige stoffer

Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Byggeris Arbejdsmiljøafdeling på mail info@danskbyggeri.dk eller på telefon 72 16 00 00.

Arbejdsmiljøbus

Som medlemsvirksomhed i Dansk Byggeri kan du altid kontakte Byggeriets Arbejdsmiljøbus og få rådgivning til dine arbejdsmiljøproblemer.

Relateret indhold