18.02.20 DI Byggeri Nyheder

Del film om unges valg af erhvervsuddannelser

"Du er for klog til at blive håndværker." Sådan sagde Lasses forældre til ham, da han valgte at følge sin drøm om at blive murer. Lige nu står eleverne i landets 9. og 10. klasser over for et lignende valg. Hør og del Lasse og andre unge fortælle, hvorfor de brænder for håndværkerfaget.

Lasse, murer

"Du er for klog til at blive håndværker". Sådan sagde Lasses forældre til ham, da han valgte at uddanne sig til murer på Syddansk Erhvervsskole i Odense, Denmark. Men han gik efter sin egen drøm og er nu i lære hos Hansson & Knudsen A/S. Hør ham fortælle sin historie her.

Alexander, tømrer

"Du prøver lidt af hvert og snakker med mange forskellige mennesker". Alexander er 22 år og tømrer hos Hans Jørgensen og Søn A/S. I flere generationer har hans familie været håndværkere, så det praktiske arbejde har Alexander kendt fra barnsben. Hør, hvorfor han synes, at det er fedt at være tømrer.

Andreas, tømrer

"Det betyder noget for mig i mit arbejde, at jeg kan se, hvad jeg foretager mig". Andreas på 19 år er ved at uddanne sig som tømrer på Syddansk Erhvervsskole i Odense, Denmark. Hør ham fortælle, hvad der fik ham til at vælge tømrerfaget.

Daniel, tømrer

"Styrke, hænder og hoved er jo det samme mellem mænd og kvinder". Daniel er tømrerlærling i Søgård Byg A/S i Aabenraa Kommune. Han elsker, når der er fuld knald på og fortæller her lidt om, hvordan det er at være lærling.

Thomas og Mikkel, anlægsstruktør

"Der er meget arbejde, man ikke kan se, vi laver". Thomas og Mikkel er ved at uddanne sig til anlægsstruktører på EUC Syd Haderslev. Thomas er i lære hos Drengsted Entreprenørfirma A/S og Mikkel hos Otto Chrestensen A/S. Hør her, hvorfor de valgte faget, og hvorfor det er "fucking fedt", selvom det også kan være lidt ulækkert en gang imellem.

Relateret indhold