Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

02.03.20 DI Byggeri Nyheder

To medlemmer af Dansk Byggeri er i år med i kampen om Arbejdsmiljøprisen 2020

Entreprenørvirksomhederne Einar Kornerup A/S og CG Jensen A/S er nomineret til prisen for deres arbejde med lærlinge og morgengymnastik i skurvognen. Læs mere om deres initiativer, og meld dig til temadag om Unge og Nyansattes Arbejdsmiljø ved prisuddelingen den 21. april 2020.

Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år i fire kategorier til forskellige virksomheder, der har haft en aktiv arbejdsindsats for at styrke deres arbejdsmiljø. Prisen gives på tværs af alle brancher, og i år er to medlemmer af Dansk Byggeri nomineret:

  • CG Jensen A/S er nomineret i kategorien Muskel- og Skeletbesvær
  • Einar Kornerup A/S i Unge og Nyansattes Arbejdsmiljø.

En god start for lærlinge

Som lærling hos Einar Kornerup A/S bliver man involveret i indsatsen for et bedre arbejdsmiljø fra starten af. Her bliver man introduceret til, hvordan man både kan passe på sig selv og sine kollegaer. Det har udmundet sig i en fast procedure, der skal sørge for, at alle lærlinge får den nødvendige viden om arbejdsmiljø, som sikrer, at de får en god start på deres arbejdsliv.

Initiativet hos Einar Kornerup A/S startede tilbage i 2014, og resultaterne taler for sig selv. Før 2014 toppede lærlingene ulykkesstatistikken, men efter implementeringen af den nye procedure er det lykkedes for entreprenørvirksomheden at nedbringe antallet af lærlinge til det samme som for menige medarbejdere. Det vidner om, at lærlingene hos Einar Kornerup A/S har fået en bedre start på arbejdslivet, og det har i denne omgang givet virksomheden en nominering i kategorien Unge og Nyansattes Arbejdsmiljø.

Morgengymnastik til morgenkaffen

Hos CG Jensen A/S starter dagen i skurvognen ikke kun med morgenkaffe. Her er morgengymnastik blevet en del af hverdagen som en slags opvarmning, inden dagens arbejde skydes i gang. Opvarmningen skal ifølge initiativet føre til bedre velvære, mindre ømhed samt mere engagement og arbejdsglæde hos medarbejderne. Ved at sætte motion på skemaet inden arbejdet påbegyndes, har CG Jensen A/S fået en nominering i kategorien Muskel- og Skeletbesvær.

Temadag og prisuddeling

Læs mere om Arbejdsmiljøprisen 2020 og se alle de nominerede virksomheder på www.arbejdsmiljøprisen.dk. Her kan du også tilmelde dig temadagen om Unge og Nyansattes Arbejdsmiljø og deltage ved uddelingen den 21. april 2020.

Relateret indhold