06.07.20 DI Byggeri Nyheder

Test af og karantæne til medarbejdere fra højrisikolande

Regeringen har netop offentliggjort en ny teststrategi for vandrende arbejdstagere. Læs hvad testen betyder for medarbejdere, der kommer hertil fra højrisikoområder og se listen over højrisikolande. Læs også hvordan din virksomhed kan bestille en mobil teststation.

Testen tager udgangspunkt i landinddelinger
Den nye teststrategi er baseret på frivillighed og tager udgangspunkt i de rød/orange/gul landeinddelinger, som sundhedsmyndighederne løbende udarbejder. Indretning af systemet betyder blandt andet, at medarbejdere, der kommer hertil fra højrisikoområder, opfordres til at blive testet og gå i frivillig karantæne, indtil testsvar foreligger. Pendlere, der kommer fra højrisikoområder, vil blive opfordret til at få foretaget en coronatest hver 7. dag.

Liste over højrisikolande
Se listen over højrisikolande

Test ved udvalgte grænseovergange og mobile teststationer
Indrejsende arbejdstagere vil kunne tage testen ved udvalgte grænseovergange eller i en mobil teststation, hvor regionerne er ved at rulle en ordning med testbiler ud, der kører rundt i landet. Arbejdstagere med et dansk personnummer kan derudover bestille tid via coronaprover.dk og få taget testen i ”de hvide telte”, lige som dem med bopæl i Danmark.

Hvis du har en større virksomhed og har et særligt behov for, at dine ansatte skal testes, fx hvis du har mange udenlandske ansatte fra et højrisikoområde, kan du kontakte din region om muligheden for at rekvirere en mobil teststation. Du kan kontakte regionen på telefonnummer eller mail. Se nærmere herom i informationsarket til arbejdsgivere i linket nedenfor.

Læs mere
Du kan læse mere om teststrategien her
Læs informationsark til arbejdsgivere

Relateret indhold