12.08.20 DI Byggeri Nyheder

Udskudte frister på moms: Har du styr på virksomhedens næste momsfrist?

Som en del af regeringens Covid-19-hjælpepakke er nogle af virksomhedernes frister til Skattestyrelsen blevet udskudt, blandt andet på momsområdet. Men for nogle virksomheder er det nu tid til at indberette moms. Få styr på momsfristerne her.

Virksomheder, der afregner moms kvartalsvis: Momsfrist 1. september 2020

Momsfristen 1. juni blev udskudt til 1. september, så nu skal du indberette og betale for både 1. og 2. kvartal 2020. Det er vigtigt, at du indberetter de to perioder hver for sig. (De står som to perioder i TastSelv Erhverv).
Har du allerede indberettet for 1. kvartal, skal du nu betale momsen for den periode.

Virksomheder, der afregner moms halvårligt: Næste momsfrist 1. marts 2021

Den normale momsfrist 1. september er udskudt til 1. marts. Du skal på det tidspunkt indberette og betale for både 1. og 2. halvår 2020. Du kan dog med fordel indberette for 1. halvår nu, og så blot vente med betalingen. Så er der styr på regnskabet.

Husk ’5-dages-reglen’ for betaling

Man kan indberette moms, så snart en momsperiode er slut, men du skal helst vente med at betale til de sidste fem hverdage op til fristen. Skattestyrelsen må nemlig ikke beholde pengene i mere end fem hverdage. Hvis du tilmelder dig Nets Leverandørservice, bliver beløbet automatisk trukket til den givne dato.

For kvartalsafregnende: En frist mere udskydes

For jer, der afregner kvartalsvis, er momsfristen for 3. kvartal (normalt 1. december) udskudt til 1. marts 2021. På det tidspunkt skal I så igen indberette og betale for to perioder, nemlig 3. og 4. kvartal 2020.

Få hjælp til momsindberetningen på skat.dk/huskmoms

Her kan du få hjælp via trin-guides, bogføringsguide, videoer mv.

Du kan også læse mere om regeringens Covid-19-hjælpepakker.

Relateret indhold