08.09.20 DI Byggeri Nyheder

Einar Kornerup A/S vinder Arbejdsmiljøprisen 2020

Entreprenørvirksomheden Einar Kornerup A/S har minimeret antallet af arbejdsulykker blandt lærlinge og nyansatte markant ved at indføre en ny rutine for modtagelsen af nye medarbejdere. Derfor vinder Einar Kornerup A/S Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien ’Unge og nyansattes arbejdsmiljø’.

Årets Arbejdsmiljøpris løb af stablen på lidt anden vis end tidligere. Grundet Covid-19 måtte årets temadag om unge og nyansattes arbejdsmiljø først udskydes og derefter desværre aflyses, dog blev de fire arbejdsmiljøpriser fortsat uddelt via en online prisoverrækkelse. Blandt andet med Einar Kornerup A/S som vinder.

Tiltag der virker

Lærlingeansvarlige og et obligatorisk kursus i arbejdsmiljø er to centrale punkter i Einar Kornerups indsats for at sænke antallet af arbejdsulykker blandt nye medarbejdere.

Hos Einar Kornerup var lærlinge tidligere overrepræsenterede i statistikken over arbejdsulykker. De har derfor udarbejdet en rutine til modtagelsen af nye medarbejdere, der sikrer, at alle nye lærlinge får en kontaktperson, samt at de i deres første arbejdsuge gennemfører et kursus indenfor fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Via det tætte samarbejde mellem lærlinge og deres kontaktperson har Einar Kornerup A/S skabt et grundlag for, at lærlingene lærer at sige fra overfor farlige situationer og husker at spørge omgivelserne til råds, hvis der opstår tvivl.

Resultatet af de nye tiltag taler for sig selv. Siden 2014 har Einar Kornerup A/S kun registreret én ulykke, der involverede nye medarbejdere og niveauet for ulykker blandt lærlinge er nu på niveau med de øvrige medarbejdere. Den flotte forbedring har ikke kun resulteret i færre ulykker men nu også den store hæder i form af Arbejdsmiljøprisen 2020.

Et eksempel til efterlevelse

Hos Einar Kornerup A/S ønsker man den bedste start for unge og nyansatte. Derfor har det været vigtigt, at de lærlingeansvarlige fungerede som gode rollemodeller og viste vejen for det gode arbejdsmiljø.

Ifølge Morten Skov Christiansen, næstformand i Fagbevægelsens hovedorganisation, har arbejdsmiljørådet netop lagt vægt på Einar Kornerups gode modtagerkultur. ”De tager det seriøst, de laver planer med de unge, de har et kontinuerligt og fast fokus på at forebygge et dårligt arbejdsmiljø og sikrer at de unge kommer godt ind på arbejdspladsen. Det synes jeg er et eksempel til efterlevelse hos rigtig mange andre.”

Hos Einar Kornerup A/S planlægger man også at fortsætte det gode arbejde ”Vi er super stolte af prisen og vil bruge den konstruktivt til at gøre det endnu bedre og fortsætte den gode udvikling. Det er en kæmpe anerkendelse af vores arbejde.” siger Signa Kyllebæk Petersen, Arbejdsmiljøkoordinator hos Einar Kornerup A/S.

De fire vindere
Arbejdsmiljøprisen uddeles af Arbejdsmiljørådet til fire arbejdspladser, der gør noget særligt for at fremme det gode arbejdsmiljø. Der er 12 nominerede fra arbejdspladser i forskellige erhverv, hvorefter der udpeges fire vindere i forskellige kategorier. Vindere af Arbejdsmiljøprisen 2020:

Arbejdsmiljøprisen i kategorien ’Psykisk arbejdsmiljø’
Medicinske sygdomme M14 på Sygehus Sønderjylland

Arbejdsmiljøprisen i kategorien ’Arbejdsulykker’
Sanistål A/S

Arbejdsmiljøprisen i kategorien ’Muskel- og skeletbesvær’
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune

Arbejdsmiljøprisen i kategorien ’Unge og nyansattes arbejdsmiljø’
Einer Kornerup A/S

Læs mere
Arbejdsmiljøprisen blev uddelt d. 08. september 2020. Du kan læse mere om arrangementet, alle vinderne og de nominerede på www.arbejdsmiljoeprisen.dk

Mette Møller Nielsen

Mette Møller Nielsen

Chef for Arbejdsmiljø Byggeri

  • Direkte +45 7216 0297
  • Mobil +45 2245 4772
  • E-mail mmn@di.dk

Relateret indhold