Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Foto: Colourbox

01.09.20 DI Byggeri Nyheder

Ny tilskudsordning for varmepumper kræver, at virksomheden er VE-godkendt

Der er en ny tilskudsordning til energirenoveringer i private boliger på vej, som efter planen træder i kraft allerede 15. oktober, populært kaldet Bygningspuljen. Puljen giver mulighed for at yde tilskud til energirenoveringer og til konvertering af olie- og gasfyr til grøn opvarmning i form af varmepumper - men det kræver VE-godkendelse.

Hvis din virksomhed ønsker at komme i betragtning til udføre installation af varmepumper, er det vigtigt at vide, at der i Bygningspuljen er krav om, at virksomheden er godkendt under Energistyrelses VE-godkendelsesordning.

For at ansøge om at komme på listen over VE-godkendte virksomheder, kræver det, at virksomheden har mindst én VE-uddannet medarbejder. Uddannelsen er typisk et forløb på fire dage på et erhvervsakademi. Ud over varmepumper er kurset rettet mod etablering af en række andre grønne former for grøn opvarmning og solceller.

Derudover er der krav til virksomhedens kvalitetssikringssystem.

Virksomheden kan enten blive godkendt som VE-montørvirksomhed eller som VE-installatørvirksomhed, sidstnævnte kræver, at virksomheden har autorisation til el- og/eller VVS-installatørvirksomhed. 

Læs mere her.

Bygningspuljen er afløseren for energinetselskabernes energispareordning, som udløber til nytår.  Bygningspuljen blev aftalt i energiforliget i 2018 og tilskudsrammen forhøjet i forbindelse med klimahandlingsplanen. 

Henrik Teglgaard Lund

Henrik Teglgaard Lund

Chefkonsulent

  • Direkte +45 7216 0224
  • Mobil +45 5184 1332
  • E-mail helu@di.dk

Relateret indhold