10.11.21 DI Byggeri Nyheder

Få styr på grænserne

Arbejdsmarkedets parter og Arbejdstilsynet har lancereret en opdateret version af kampagnen ”Hvor går grænsen”, der giver arbejdsgivere og ledere et bedre udgangspunkt for at forebygge uønsket seksuel opmærksomhed og sager om seksuel chikane på arbejdspladsen.

Et godt psykisk arbejdsmiljø er af væsentlig betydning for medarbejdernes sundhed, trivsel og engagement såvel som for virksomhedens produktivitet og fortsatte udvikling.

Virksomheden har ansvar for at sikre en chikanefri arbejdsplads. Derfor er det først og fremmest et godt forebyggende tiltag, at I udarbejder en klar personalepolitik, så jeres medarbejdere ikke er i tvivl om, hvordan virksomheden vil håndtere sager om seksuel chikane og seksuelle krænkelser. Hent kampagnens guide til at skabe en god personalepolitik her.

Få startet samtalen

Den nye version af ”hvor går grænsen?” indeholder en række konkrete værktøjer, der kan hjælpe ledere og ansatte med at italesætte uønsket seksuel opmærksomhed og seksuel chikane samt forebygge og håndtere eventuelle hændelser på arbejdspladsen. Et af de nye værktøjer er dialogkort. Kortene har til formål at igangsætte en åben dialog på arbejdspladsen om uønsket seksuel opmærksomhed, samt dertilhørende grænser. Kortene indeholder forskellige spørgsmål, der via dialog kan give indblik i, hvor grænsen går. Download dialogkortene her.

Flere værktøjer

Den nye udgave af kampagnen indeholder ligeledes 5 gode råd til, hvordan du, som leder, kan gribe eventuelle sager om seksuel chikane an. Yderligere indeholder kampagnen en guide til, hvordan du som leder tager en undersøgende samtale med alle involverede parter.

Spred budskabet på jeres arbejdsplads med kampagnens plakater

Læs mere om kampagnen her

Relateret indhold