Foto: Ricky John Molloy
06.12.21 DI Byggeri Nyheder

Arbejdstilsynets fremvisning af coronapas

Efter ønske fra blandt andet DI Byggeri har Arbejdstilsynet indført krav om fremvisning af coronapas, men kun internt i organisationen. Kravet gælder således kun i arbejdstilsynets bygninger, og tilsynsførende kan derfor ikke pålægges at skulle vise coronapas for at komme ind på byggepladser.

Arbejdstilsynet har netop meldt ud, at de nu stiller krav til deres medarbejdere om fremvisning af coronapas. Det gør de for at sikre sig, at kontakten med virksomheder og øvrige samarbejdspartnere sker på en sikkerheds- og sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Visningen af coronapasset foregår dog udelukkende internt i Arbejdstilsynet. Dermed fremviser tilsynets medarbejdere ikke coronapas, testresultater eller lignende på de virksomheder, de besøger. Dette har ellers været et ønske fra bygge- og anlægsbranchen.

- Vi er naturligvis positive over, at Arbejdstilsynet er kommet et stykke af vejen, og har indført krav om coronapas internt i deres organisation. Vi havde dog gerne set en løsning, hvor Arbejdstilsynets tilsynsførende havde fremvist coronapas, når de kommer på tilsynsbesøg, men det har juraen altså ikke levnet mulighed for. Ude på landets byggepladser gør branchen meget for at overholde alle restriktioner og sikre deres ansattes sikkerhed og sundhed i de særlige tider, vi lever i, siger Mette Møller, chef for Arbejdsmiljø Byggeri i Dansk Industri.

En del af en større indsats

Udover visning af coronapas følger Arbejdstilsynet også de øvrige gældende forholdsregler, som sundhedsmyndigheder anbefaler, for at undgå smittespredning - både internt i Arbejdstilsynet og i deres kontakt med virksomheder og andre arbejdsmæssige kontakter og samarbejdspartnere.

Arbejdstilsynet understreger desuden, at de er fleksible i forhold til at imødekomme interne retningslinjer hos de virksomheder, de besøger – så længe de er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarlige og ikke forhindrer den tilsynsførende i at udføre sin opgave.

Klik her for at få svar på andre spørgsmål om arbejdsgiveres håndtering af coronavirus.

Relateret indhold