Foto: Getty Images

24.02.21 DI Byggeri Nyheder

Ny hjemmeside til at styrke den gode modtagelse

En god modtagelse er vigtig, når man starter et nyt sted. Derfor har DI Dansk Byggeri, i regi af branchefællesskabet for arbejdsmiljø i bygge og anlæg, været med til at udarbejde en ny hjemmeside med råd og vejledning, som kan være med til at understøtte den gode modtagelse af nye medarbejdere.

En god modtagelse er med til at sikre fastholdelse af nye medarbejdere, og at man som ny kommer hurtigere ind i opgaverne. Ligeledes kan den gode modtagelse være med til at øge trivslen og forbedre sikkerheden.

Selvom man har travlt og har mange opgaver, er det vigtigt at prioritere tid til modtagelse. Via hjemmesiden bygpaagodmodtagelse.dk kan du læse mere om, hvad du skal være særlig opmærksom på, ved modtagelsen af en ung eller en udenlandsk medarbejder.

Mangler du noget på listen?

Klare retningslinjer for modtagelse i virksomheden gør det lettere for en ny kollega at blive en del af holdet og for jer i virksomheden at huske, hvad der skal til for, at modtagelsen bliver vellykket.

Derfor indeholder den nye hjemmeside også en konkret tjekliste over, hvad der er vigtigt at huske ved modtagelsen af nye medarbejdere og kan anvendes direkte eller tilpasses jeres behov.

Tjeklisten kan også bruges, når I fordeler opgaverne mellem mester og den person, som evt. er udpeget til at stå for modtagelsen. Det er nemlig vigtigt, at der er en klar rollefordeling ved medarbejdernes første arbejdsdag. Det er vigtigt at huske, at alle medarbejdere ikke er ens. Derfor kan det også være nødvendigt at tilpasse modtagelse efter den konkrete person.

Send et postkort

Hjemmesiden indeholder også visuelle postkort med fem gode råd til en god modtagelse, som kan hænges op på jeres arbejdsplads. Ligeledes er der blevet produceret en kort introfilm med samme budskab samt tre små film, hvor både formand, lærling og den nyansatte fortæller om vigtigheden i en god modtagelse.

Relateret indhold